Heller ingen bluesfestival i København i 2022

Mama’s Blues Joint spillede på Bartof Station i forbindelse med Copenhagen Blues Festival 2019
Foto: Martin V. Andersen

Tekst: Jakob Wandam

Copenhagen Blues Festival var en af de musikbegivenheder, der blev ramt hårdt af coronapandemien. Foreningen Copenhagen Blues Festival blev stiftet i 2000 og afholdt den første festival i 2001, og 2020-versionen af Copenhagen Blues Festival skulle således have været den store 20-års jubilæumsfejring.

Men nedlukninger og rejserestriktioner betød, at der ikke kunne afvikles festival i 2020. Situationen var ikke meget bedre i 2021, og nu har Copenhagen Blues Festival altså meldt ud, at der heller ikke bliver nogen festival i 2022.

På festivalens hjemmeside lyder det således:

Efter over to års Corona-pause har det vist sig svært at komme i gang igen, og vi må derfor med beklagelse meddele, at årets blues festival, det længe ventede 20 års jubilæum, må udsættes endnu engang, til 2023.

Vi vil i den kommende tid arbejde på dels nyt format, dels et generationsskifte, så vi næste år forhåbentligt kan præsentere en festival i en forynget og forbedret udgave, som kan holde i mange år fremover.

Pas stadig godt på jer selv og hinanden og på gensyn i 2023.

Foreningen

Brad Stivers, Lindsay Beaver og Josh Williams på Bartof Station under Copenhagen Blues Festival 2019
Foto: Peter Widmer

Det er Foreningen Copenhagen Blues Festival, der arrangerer festivalen i samarbejde med hovedstadens spillesteder. Festivalens koncerter finder således ikke sted i et enkelt venue, men er bredt ud over mange forskellige spillesteder i København – sædvanligvis ultimo september-primo oktober.

Enhver med interesse for foreningens arbejde kan blive medlem, og det koster kr. 200 pr. år. Medlemskab giver rabat til udvalgte festivalkoncerter og rabat året igennem ved koncerter på Mojo, hos Music House Brønshøj og ved udvalgte koncerter i Amager Bio.

Man kan læse mere om medlemsfordele, vedtægter og andet på Copenhagen Blues Festivals hjemmeside her.