Nyt singleudspil fra Terji Krossteig

Terji Krossteig

Tekst: Jakob Wandam

Som Bluesnews.dk tidligere har berettet om (her og her), er den færøske bluesmand Terji Krossteig i gang med et projekt, hvor han genbesøger sange fra bagkataloget og opdaterer dem med nye indspilninger og nye mix. Det sker i samarbejde med landsmanden Uni Debess, der fungerer som både musiker og producer, og en række andre nordiske kolleger.

Det har indtil nu resulteret i singlerne ”Vónloysi” (som dog ikke var produceret af Uni Debess) og ”Blúsmaður”. Nu er Terji Krossteig klar med single nummer tre fra det, der skal blive til albummet … av nýggjum.

Rent digitalt

Originalversionen af ”Upp undir loftið” udkom på en vinylsingle i 2017

Titlen på den nye single er ”Upp undir loftið”, og nogle vil måske kende denne titel fra albummet Útisetablús (2017), hvor nummeret optrådte første gang (læs anmeldelse her). ”Upp undir loftið” blev dengang også udgivet som en vinylsingle i et begrænset oplag på 50 eksemplarer.

Den nye version blev udsendt rent digitalt den 17. september 2022 og kan streames eller downloades via Bandcamp her. Man kan også høre den i playeren nederst i nærværende artikel.

På ”Upp undir loftið” anno 2022 medvirker Terji Krossteig (guitar og sang), Peter Nande (mundharpe), Big Creek Slim (guitar og sang), Uni Debess (percussion, bas, guitar og kor) og Jógvan Funding (kor).

Tilbage til Færøerne

Uni Debess og Terji Krossteig
Foto: Jakob Wandam

Terji Krossteig boede og arbejdede i en årrække i Danmark, men flyttede tidligere i år tilbage til Færøerne, hvor han blandt andet underviser i musik og spiller koncerter, nogle af dem sammen med Uni Debess.

Både Terji Krossteig og Uni Debess har udsendt plader på det Peter Nande-stiftede selskab Straight Shooter, der også udgiver … av nýggjum.