The Fried Okra Band & The Blues Overdrive mødes i en “Super Blues Jamboree” koncert

Som en del af Copenhagen Blues Festival er The Blues Overdrive og The Fried Okra Band gået sammen om at lave en “Super Blues Jamboree” koncert i Metronomen på Frederiksberg – tidl. Byggeriets hus på Godthåbsvej. De to orkestre har tidligere været i infight i deres populære Band Battles, som denne gang foregår i fuldt dagslys !

The Fried Okra Band har 2 CDér ude, “This is your Chance, Baby!”, nomineret til en Danish Music Awards Folk i 2008, og “Black Cherry” fra 2009.

Efter en EP i 2009 kommer The Blues Overdrive nu til efteråret med deres første ‘rigtige’ CD, som bl.a. indeholder en aldrig udgivet sang af kult-ikonet J.J. Cale samt et hyldest nummer til legendariske Peter Thorup.

Begge bands hører til i den alternative, dansk komponerede blues- og rootsgenre. The Blues Overdrive’s mystiske, Dylan-inspirerede univers møder The Fried Okra’s swampede, primitive Mississippi Hill Country Blues grooves.

Stil-etiketter er ikke relevante – selv kalder de dette lørdag eftermiddags-show for: ‘Blues and you name it !’ Frederiksberg bliver aldrig det samme igen !

The Fried Okra Band der er i gang med at skrive sange til deres tredje cd. Efter vellykkede koncerter med sousafon på Mojo Blues Bar og i Århus Bluesforening under Århus festuge spiller The Fried Okra Band en række koncerter som trio med guitar, guitar, trommer, som de gør det i Mississippis Hill Country. Bandet med de primitive northern flat land grooves har en række specielle arrangementer i gang i efteråret.

23. september:
Filmen You see me laughin’ om de sidste Hill Country bluesmænd vises på Cinemateket, hvor der også er koncert og nat-DJ bagefter. www.dfi.dk

1.oktober: Copenhagen Bluesfestival arrangerer venlig koncertkamp med The Blues Overdrive og Fried Okra Band om eftermiddagen i Metronomen på Godthåbsvej. www.copenhagenbluesfestival.dk

8.oktober: Møblomania Awards i Silkeborgs bluesforening B’Sharp – tre orkestre dyster om en bluespris. www.bsharp.dk

27. oktober Optræder Fried Okra Band på Rødby-Puttgarten færgen som en del af SPIL DANSK DAGEN.

19. november: Mojo Blues bar i København

www.friedokraband.dk

Efter et par sucessfulde koncerter i Esbjerg og Ribe for et par uger siden ser The Blues Overdrive frem til et travlt efterår. Det selvbetitlede album “The Blues Overdrive” udkommer ultimo oktober og bandet kan bl.a. opleves i Frøstrup, Frederikshavn, Mojo Blues Bar i København, Køge, Maribo, Nykøbing Falster, Svendborg samt Videbæk nær Herning.

www.myspace.com/thebluesoverdrive