Lyt til nyt fra The Manic Blues og Miriam Mandipira

Tekst: Jakob Wandam

Det sidste par dage har budt på flere nye udgivelser på den danske bluesscene. Aarhusianske Trouble Cats sendte deres længe ventede femte album, Hard facts & poetry, på gaden lørdag den 1. april (læs anmeldelse her). Og så er der kommet et par spændende singleudgivelser, som begge varsler kommende album.

Lækker soul-sang

Miriam Mandipira & the Soul Family udgav singlen ”Give a little loving” fredag den 31. marts. Sangen kan høres på streamingtjenesterne her, og der er tale om en (efter denne skribents ydmyge mening) temmelig lækker soul-sang, som bandet har skrevet sammen med den danske pop-legende Jens Rugsted.

The Soul Family består af Thomas Fog (bas), Sten “Larm” Rasmussen (trommer), Søren Skov (keyboards) og Martin Stender (guitar). I front står naturlig Miriam Mandipira (vokal), og på ”Give a little loving” medvirker desuden Pia Trøjgaard, Ivan Pedersen og Katrine Skov på kor samt Nis Toxværd på saxofon.

”Give a little loving” er den første singleforløber for et album, som er planlagt til udgivelse i september. Det bliver Miriam Mandipira & the Soul Familys første fuldlængde-udgivelse. De debuterede i 2019 med ep’en One (læs anmeldelse her) og udgav desuden julesinglen ”Peace on earth (Christmas is here)” sidste år (læs her).

Dyster og stemningsfuld

The Manic Blues sendte deres allerførste udgivelse i æteren lørdag den 1. april. Der er tale om singlen ”Black eyed booze”, som er skrevet af bandets guitarist Martin ”Big” Skaastrup og produceret af The Manic Blues.

Ud over Martin Skaastrup består The Manic Blues af Henrik Bruhn (vokal og guitar), Jais Kurečko Eriksen (bas) og Lars Møllenberg (trommer). Der er tale om et temmelig nyt foretagende, og The Manic Blues spillede deres første koncert ved festivalen Blues-a-Rama i Vejle i september 2022 (læs her).

The Manic Blues har en debut-cd lige på trapperne; den bærer titlen Out of nowhere og udkommer den 14. april. Bandet skriver selv materialet, og ”Black eyed booze” vidner om deres forkærlighed for en dyb og tung blueslyd, som Jais Eriksen også har fortalt om til Bluesnews.dk (læs her). Singlen er således en lidt dyster og stemningsfuld sag, men umiskendeligt bluesy. Du kan finde den på Spotify her.