Terji Krossteig er klar med ny single

Tekst: Jakob Wandam

”Blúsmaður” er titlen på den anden single, der udgives som forløber for det kommende album … av nýggjum. Lige som med forgængeren “Vónloysi” (læs her) er der tale om en nyfortolkning af et nummer, som Terji Krossteig tidligere har udgivet. ”Blúsmaður” var således titelnummer på Terji Krossteigs 2018-album (læs anmeldelse her).

Men hvor versionen på Blúsmaður var en akustisk soloindspilning, har Terji Krossteig på den nye, elektrificerede version fået hjælp af en flok af sine nordiske blues-kolleger. Det er således landsmanden Uni Debess, der har produceret singlen, og han medvirker også på kor, guitar og rytmer.

Danske Tim Lothar spiller banjo, Kasper Bjerre (The DownShifters) spiller bas, og Peter Nande er med på mundharpe.

Tilbage til Færøerne

Terji Krossteig
Foto: Frank Nielsen

Terji Krossteig er færing og flyttede, efter i en årrække at have boet i Danmark, tilbage til Færøerne i marts 2022. I Danmark har han udsendt tre album på pladeselskabet Straight Shooter: Útisetablús (2017) (læs anmeldelse her), Blúsmaður (2018) (læs anmeldelse her) og Nordisk blå (2021) (læs anmeldelse her).

Det er også Straight Shooter, der har udgivet den nye single ”Blúsmaður”. Albummet … av nýggjum udkommer også her, dog med en smule forsinkelse i forhold til den oprindelige annoncering. Terji Krossteig oplyser til Bluesnews.dk, at … av nýggjum nu forventes udgivet i løbet af vinteren 2022/2023.

”Blúsmaður” kan findes på streamingtjenesterne nu.