Ronni Busack Boysen modtager ærespris.

Tilbage i november afholdte Blueskartellet i Horsens deres årlige bluesfestival. Ved den lejlighed blev der også overrakt foreningens ærespris. Prisen med det ordrette navn “Blueskartellets BankNordik-ærespris” gik til det danske guitar-es Ronni Busack Boysen (nyd Ronni’s autenstiske slideguitar i ovenstående video).

Blueskartellets formand Carsten Mellson begrundede bl.a. valget med med følgende lovprisninger:

– Vi har mange gange oplevet denne fantastiske guitarist på Kulisselageret stående ydmygt til højre på scenen – men når hans guitar lyder, er der ingen der er i tvivl om, at det er ham spotlightet rettes imod.

– Hans liv er blues. Han udforsker konstant de gamle mestres guitarspil og kender historien bag dem alle. Derfor er hans guitarsoloer helt unikke. De er aldrig præget af gentagelser og er tilsat hans eget meget personlige udtryk.

– Hans fantastiske fraseringer og feeling bringer hans improvisationer til uanede højder – det gør ham til Danmarks bedste guitarist inden for Chicago-blues og rangerer ham på en top 3 i Europa, lød formandens rosende ord.

Æresprisen uddeles til en person eller en gruppe af personer, der har ydet en ekstraordinær indsats i bluesmiljøet enten som musikere eller igangsættere. Tidligere modtagere er Jens Juel fra JJ Blues Band i 2008 og guitaristen Mike Andersen i 2009.

Herfra ønskes et forsinket tillykke til Ronni og et stort “thumbs up” til Blueskartellet for deres tiltag.

Ronni Busack Boysen
Blueskartellet, Horsens
AlruneRod2811 (fremragende koncertoptagelser)