Single nr. 2 fra Martin Schack & Uffe Steen er ude

Tekst: Jakob Wandam

Som Bluesnews.dk for et par uger siden kunne berette (læs her), er der et duoalbum på vej fra Martin Schack og Uffe Steen.

Første singleforløber var titelnummeret ”Born to be blue”, som udkom den 28. juli, og nu har Martin Schack & Uffe Steen udsendt single nummer to. Denne gang drejer det sig om ”The jamfs are coming”, en jazzet blues eller et bluesy jazznummer, alt efter temperament.

På singlen er kompositionen tilskrevet Oscar Peterson, som indspillede den med sin trio i 1971. Sædvanligvis er det dog tenorsaxofonisten Johnny Griffin, der krediteres for ”The jamfs are coming”, og han udgav den da også allerede i 1968.

Ikke en slåfejl

Johnny Griffin
Foto: Tom Beetz

Den besynderlige titel er ikke en slåfejl, men indeholder ordet ”jamf”, der var en udbredt afroamerikansk slang-term med oprindelse i 1930’ernes og 40’ernes jazzmiljø. ”Jamf” er et akronym for ”jive ass mother fucker” og blev nok brugt både rosende og nedsættende.

På Martin Schack & Uffe Steens version af ”The jamfs are coming” hører man Schack på klaver og Steen på guitar. Singlen udkom digitalt på Termansen Music den 25. august, og hvis man vil høre den – hvilket vi her fra Bluesnews.dk’s side absolut vil anbefale – kan man finde den på sin yndlingsstreamingtjeneste her.