Uffe Steen indspiller med Martin Schack

Tekst: Jakob Wandam

”Born to be blue” er titlen på en ny single af makkerparret Martin Schack & Uffe Steen. Singlen er samtidig den første forsmag på et kommende duo-album, som ligeledes får titlen Born to be blue.

Om albummet skriver pladeselskabet Termansen Music: ”I et tæt sammenspil, præget af stor gensidig respekt og kærlighed, mødes to stærke musikalske stemmer fra den danske jazzscene, guitaristen Uffe Steen og pianisten Martin Schack. Deres kommende plade Born to be blue er en duoindspilning med elektrisk guitar og et Steinway D-flygel i fokus.”

Termansen Music fortsætter: ”I et nærmest telepatisk sammenspil tager duoen fat i velkendte melodier fra jazzens gyldne bagkatalog. Med en legende, lyttende tilgang til sammenspillet og musikken skaber Uffe Steen og Martin Schack et “rum”, hvor de med spontanitet og lydhørhed som fællesnævner inspirerer hinanden til at gå på nye musikalske eventyr.”

Blues og jazz

Uffe Steen
Foto: Frank Nielsen

Uffe Steen er en af de mest respekterede guitarister i dansk blues og jazz, og bluesfans kender ham for eksempel fra bands som Shades of Blue, Blue Junction og Grarup Allstars. Samtidig fungerer Uffe Steen som solist og orkesterleder med adskillige albumudgivelser på samvittigheden, og hans Uffe Steen Trio turnerer desuden sammen med Vestbo Trio i et fælles projekt, som også har kastet to album af sig (læs mere om Uffe Steens indspilninger her).

Pianisten og organisten Martin Schack er mindre kendt i blueskredse. Jazz er han til gengæld særdeles velbevandret i, blandt andet takket være deltagelse i ensemblerne Baggeschack, Schackmates, Rod Sinclair Band, Schack-Lund-Bernstein og Jazz på Dansk.

Desuden har Martin Schack indspillet med Jens Jefsen i selskab med netop Uffe Steen, og så har Schack og Steen hen over sommeren spillet et par festivaljobs sammen med jazz-, blues- og soulsangerinden Miriam Mandipira.

Snuset

Martin Schack

Martin Schack har da også snuset til bluesmusikken både på sine egne plader og på indspilninger med Monique Thomas & Burich-l’Etienne New Orleans Ensemble, Jakob Elvstrøm og Jacob Fischer.

Netop med Jacob Fischers bluestrio indspillede Martin Schack faktisk en version af ”Born to be blue” tilbage i 2010. Den kan høres på Fischers album Blues, som er optaget live på La Fontaine i København.

Samme sted indspillede Uffe Steen ”Born to be blue” som solist hos Kjeld Lauritsens The Organizers; deres udgave findes på 2002-albummet, der blot hedder The Organizers.

Mel Tormé

”Born to be blue” er skrevet af Mel Tormé og Robert Wells og blev første gang indsunget af Tormé i 1946 med opbakning fra Sonny Burke and his Orchestra. Siden er sangen udgivet i talrige versioner, både med og uden vokal. Martin Schack & Uffe Steens udgave er instrumental.

Der er således tale om en jazzstandard, men i Schack & Steens hænder med klare blues-undertoner. Nummeret har da også før været spillet af internationale kunstnere med blues i blodet, så som Ray Charles og Jack Bruce.

Martin Schack & Uffe Steens ”Born to be blue” udkom som digital single den 28. juli og kan høres på streamingtjenesterne. Du kan finde nummeret på din yndlingstjeneste her. Endnu en singleforløber forventes udgivet inden for den kommende uge.