Intimkoncerter med Blues Heaven-kunstnere i Frederikshavn

Dylan Triplett med sin nye Blues Music Award

Tekst: Jakob Wandam

Blues Heaven, som finder sted i Arena Nord den 10.-11. november, er ikke bare Danmarks største bluesfestival. Det er også en begivenhed, som fylder Frederikshavn med bluesmusik.

Af de store internationale, prisvindende bluesnavne, som spiller på festivalen, er der nemlig mange, som også optræder inde i Frederikshavn by op til og i løbet af weekenden. Det er spillestedet Maskinhallen, der lige som sidste år er udnævnt til ”Blues Heavens officielle juke joint”, lige som Freddy’s Bar vanen tro byder ind med koncerter.

”Juke joint-koncerterne” foregår således i mindre rammer end koncerterne i Arena Nords haller, og der er tradition for jams og gæsteoptrædener. I 2022 kunne man for eksempel se Chris Cain, Roy Rogers og Alabama Mike spille sammen, bakket op af The Bender Brass (læs her).

Ved tidligere lejligheder har Bluesnews.dk set Kilborn Alley Blues Band med Mike Ledbetter, Toby Lee, Wee Willie Walker og J.T. Lauritsen, Nick Moss Band og Dennis Gruenling med Curtis Salgado og Paul Lamb og Kirk Fletcher Band med Monster Mike Welch og Gaye Adegbalola.

Underholdende

Tommy Castro
Foto: Victoria Smith

I Maskinhallen, som er beliggende i Skolegade 8, starter løjerne allerede torsdag den 9. november klokken 20. Her er der dobbeltkoncert med amerikanerne Bernard Allison og Tommy Castro & the Painkillers.

Det kan kun blive underholdende, for sangeren og guitaristen Tommy Castro kommer som nykåret vinder af B.B. King Entertainer of the Year-prisen ved dette års Blues Music Awards i Memphis, Tennessee. I alt er Tommy Castro indehaver af 10 Blues Music Awards, og hans potente blanding af elektrisk blues, soul og guitarrock har skaffet ham mange fans verden over.

Bernard Allison
Foto: Frank Nielsen

Guitaristen og sangeren Bernard Allison måtte se sig forbigået ved Blues Music Awards 2023 – han var nomineret i Blues Rock Album-kategorien for Highs & lows, men blev overgået af Albert Castiglia. Det skorter dog ikke på anerkendelse til amerikaneren, som for eksempel til oktober bliver optaget i Minnesota Blues Hall of Fame. At Bernard Allison kan underholde, ved også de, der så ham på hans Danmarksturné tidligere på året. Hans bluesudtryk inkorporer funk, soul og rock, og Bluesnews.dk overværede hans koncert på Godset i Kolding i januar (se billedserie her).

Trio

Marquise Knox

Fredag den 10. november er der også dobbeltkoncert i Maskinhallen. Det begynder klokken 13 med den supertalentfulde unge amerikanske sanger Dylan Triplett, bakket op af The Simi Brothers fra Brasilien. Brødrene er Danilo og Nicolas Simi, som begge spiller guitar. Lige som Tommy Castro kommer Dylan Triplett med en ny Blues Music Award i bagagen. Hans cd Who is he? vandt nemlig i Best Emerging Artist Album-kategorien.

Bagefter kommer den amerikanske trio Marquise Knox, Dexter Allen & Lady A. Nogle vil måske have set blues- og R&B-sangerinden Lady A nogle uger tidligere i Silkeborg, hvor hun optræder sammen med kollegerne Annika Chambers og Terrie Odabi (læs mere her). Men på Blues Heaven og i Maskinhallen er det altså sammen med de to sangere og guitarister Marquise Knox og Dexter Allen.

The Texas Horns

Alle fredagens optrædende er, mere eller mindre, at betragte som soul blues-kunstnere, og derfor er det meget passende, at de bliver suppleret af blæsertrioen The Texas Horns. Det er en af bluesscenens mest benyttede og anerkendte blæsersektioner, og Mark ”Kaz” Kazanoff (tenorsaxofon og mundharpe), John Mills (barytonsaxofon og tværfløjte) og Al Gomez (trompet og flygelhorn) har spillet med alt og alle. De kommer til at føje noget punch og fylde til fredagens musik.

Norges bedste

Doug MacLeod

Lørdag den 11. november er The Texas Horns med igen. Solisterne denne dag er det akustiske guitar-es Doug MacLeod og blues- og boogie-woogie-pianisten Mitch Woods, begge fra USA. MacLeod formodes at møde alene, mens Mitch Woods bakkes op af sine Rocket 88’s. Ved denne lejlighed er The Rocket 88’s en samling af nogle af Norges bedste bluesmusikere: Alex Pettersen på trommer, Bill Troiani på bas og Vidar Busk på guitar. Musikken starter klokken 12, så man kan sagtens nå at komme til Arena Nord bagefter, hvis man også har billet til Blues Heaven.

Ian Siegal
Foto: Jakob Wandam

Et alternativ til lørdagens koncerter i Maskinhallen er dobbeltkoncerten på Freddy’s Bar, der ligeledes begynder klokken 12. Her er det den alsidige og altid underholdende engelske guitarist og sanger Ian Siegal, der lægger ud. Ian Siegal har tidligere optrådt i Frederikshavn i forbindelse med Blues Heaven, hvorimod dagens anden optrædende på Freddy’s Bar, den amerikanske guitarist og sanger Slam Allen, er debutant.

Du kan læse mere om kunstnerne i Bluesnews.dk’s omtale af Blues Heaven-programmet her, her, her og her. Og så kan du høre dem på Blues Heavens officielle playliste her.

Billetter til såvel Blues Heaven som koncerterne i Maskinhallen og på Freddy’s Bar kan købes vi Blues Heavens hjemmeside her.