Under radaren: Uffe Steen

Uffe Steen
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Guitaristen og komponisten Uffe Steen Jensen indtager en ganske særlig plads på den danske bluesscene. Hele tre gange i træk(!) har han modtaget Blues Liveprisen ved Danish Music Awards Blues: I 2017 som solist, i 2018 som medlem af Shades of Blue og i 2019 sammen med Grarup Allstars.

Uffe Steen er da også et højt værdsat navn på landets koncertscener, hvor han ud over de nævnte orkestre for eksempel har optrådt med sin egen Uffe Steen Trio, sammen med Vestbo Trio og som medlem af hedengangne Blue Junction.

Stilmæssigt befinder Uffe Steen sig i grænselandet mellem blues og jazz. Han er, udover DMA Blues-priserne, blevet tildelt jazz-hædersbevisningen Ben Webster Prisen i 2015. Og kaster man et blik tilbage på Uffe Steens righoldige indspilningshistorie, vil man også blive præsenteret for et eklektisk udvalg af såvel jazz og blues som rock, viser, salmer, musicals og blandinger af det hele.

På opdagelse

Med artikelserien ”Under radaren” er det netop dét, vi gør: går på opdagelse i de danske bluesmusikeres diskografier. Hermed får både du, kære læser, og vi mulighed for at opdage indspilninger, som måske ellers var gået under vores radar. Du kan lytte med ved hjælp af Spotify-playlisten nederst i artiklen.

Uffe Steen pladedebuterede i 1971 med det odenseanske band Vestenvinden, som han udgjorde sammen med Britt Rasmussen (vokal), Steen Råhauge (mundharpe, fløjte, vokal, percussion) og Peter Martensen (guitar).

Vestenvinden udgav en enkelt single, ”WC-rullemanden”, i 1971. B-siden ”Marker omkring os” kunne også høres på bandets eneste album, Gummimasker, der også udkom i 1971.

Vestenvinden spillede tidstypisk akustisk folk-rock med progressive elementer og danske tekster, hvoraf den ene var et uddrag af Inger Christensens digt ”Det”. Derudover havde Uffe Steen skrevet eller været med til at skrive samtlige numre.

Funk og fusion

Herefter måtte man vente indtil 1978, før man igen kunne høre Uffe Steen på plade. Han var nu blevet medlem af bandet Kamæleon, der spillede funk og fusion. Steen Råhauge fra Vestenvinden var med igen, og derudover bestod Kamæleon af Jens Jefsen på bas, Poul Poulsen på trommer og Fini Høstrup på keyboards.

Kamæleon udsendte to instrumentale album, Kamæleon i 1978 og Svajende siv i 1980. Uffe Steen leverede tre kompositioner til hver af de to plader.

Kamæleon – minus Råhauge – bakkede desuden den zambiske musiker Rikki Ililonga op på dennes 1980-album Same name music. Ililonga anses som ophavsmand til genren zamrock, der fusionerer traditionel afrikansk musik med psykedelisk rock og funk.

Musical

Året efter var Uffe Steen med i bandet på en indspilning af musicalen Roserne bryder ud med musik af Anne Linnet og tekster af Erik Knudsen. Her spillede Uffe Steen bag navnkundige danske skuespillere som Steen Springborg, Henrik Kofoed, Ann-Mari Max Hansen og Sonja Oppenhagen.

Også i 1981 indledtes et langvarigt samarbejde med Anne Linnets daværende ægtemand, musikeren og komponisten Holger Laumann. De hørtes første gang sammen på skuespilleren Ove Sprogøes album Det er så sundt (1982) med tekster af Hans Scherfig og musik af Laumann. Her kunne man blandt andet høre Uffe Steens umiskendelige bluesfraseringer på sangen ”Forsyn”. Steen medvirkede på i alt seks numre.

I 1982 kom også Holger Laumanns eget album Butterfly. Uffe Steen var med sammen med blandt andre Niels-Henning Ørsted-Pedersen, Lis Sørensen og Jan Glæsel. I 1983 fulgte albummet Så du røgen med Holger Laumanns musik til Halfdan Rasmussens tekster og vokal af Kurt Ravn og Karen-Lise Mynster. Uffe Steen spillede på hele pladen, der også havde Jens Jefsen med på et par numre.

Jens August Schade

Hvordan kan du være så erotisk! (1984) var det Jens August Schades tekster, som Holger Laumann havde sat til musik. Otto Brandenburg sang, og i bandet fandt man blandt andre Uffe Steen, Jens Jefsen og Jan Glæsel samt Finn Poulsen på mundharpe og selvfølgelig Laumann selv på saxofon.

I Swingoktetten fik Laumann og Steen selskab af Werner Worck (trompet, flygelhorn), Jens Christian “Chappe” Jensen (altsaxofon, klarinet), Peter Brem (barytonsaxofon), Ove Simonsen (klaver, vokal), Ole Ulvedal (bas) og Kamæleon-trommeslageren Poul Poulsen. De spillede Leo Mathisen-numre sammen med Da Camera-Koret på Længe Leo Mathisen (1986).

Holger Laumann stod også for musikken på Flemming Enevolds album Det hænger i luften (1987). Uffe Steen spillede på fire numre (”Hva’ ka’ jeg gi’”, ”Den dag jeg gik fra dig”, ”Hver dag” og ”Slip dine drømme fri”). Blandt pladens andre medvirkende var Torben Westergaard (bas) og Jesper Bo Knudsen (trommer), og sammen med Laumann, Steen og Astrid Elbæk (klaver) dannede de nu Holger Laumann Band, som i 1988 udsendte albummet Mosaik.

Danske salmer

Allerede i 1984 indgik Uffe Steen og Jens Jefsen i en trio med den sønderjyske trompetist og flygelhornspiller Valdemar Rasmussen. Med Rasmussen som kapelmester indspillede de den første af en række plader med jazzede arrangementer af danske salmer, Den yndigste rose. Velkommen igen fulgte i 1988, Den signede dag i 1993, Min skat i 1994, Kærlighed af guld i 1995, Op, al den ting i 2000, Solæg i 2004, Nok i 2008 (de sidste to under bandnavnet Valdemarsk) og Jazz på sønderjysk i 2012.

Trioen, der også var kendt som Valdemar Rasmussens Kirketrio, bakkede desuden Peter Abrahamsen op på to numre – ”På Sjølunds fagre sletter” og ”Der står et slot i Vesterled” – på dennes 2001-album Tit er jeg glad …

Samarbejdet med Jens Jefsen fortsatte også i andre sammenhænge, ikke mindst på Jefsens udgivelser i eget navn. Uffe Steen spillede på Interval (1987), Interaction (1991), Handshakin’ (1994), Kiss my jazz (1998), BeJazzled (2002), Don’t quit (2006), For good and all (2008), Jam me up (2014), A secret sigh (2016) og Music between gigs (2021) i forskellige bandsammensætninger med blandt andre Alex Riel, Jukkis Uotila og Dave Wilczewski.

Desuden udgav Uffe Steen og Jens Jefsen et par jazzplader som duo. Come join us … udkom i 1995, og String time fulgte i 1997.

Lære fra sig

At Uffe Steen kunne noget ganske særligt, kunne ingen efterhånden være i tvivl om. Han var også villig til at lære fra sig, og i 1987 udkom hans første lærebog, Jazzguitar. Bogen udkom oprindeligt i fire bind med tilhørende kassettebånd; siden blev den genudgivet med cd i 2004.

Senere kom også guitarskolerne Elementær blues (1997), Blues for begyndere og viderekomne (1990) og Udvidet blues (2019). De første to udkom først med kassettebånd, og alle findes nu i udgaver med cd. Cd’erne indeholder Uffe Steens egne gennemspilninger af bøgernes øvelser.

Uffe Steens guitarskoler blev udgivet på Guitarforlaget Guf, der også udsendte nodehæftet Off the record (2002) med transskriptioner af numre fra albummene String time, Play (se nedenfor) og Kiss my jazz. På tysk er udgivet guitarskolen Blues Guitar exclusiv, også med tilhørende cd.

Slagtøjsmusikere

I 1988 var Uffe Steen en del af Carnival Band, som udgav et enkelt, selvbetitlet album indspillet i live i Musikhusets foyer i Aarhus. Blandt de mange slagtøjsmusikere på Carnival Band fandt man gamle kendinge som Steen Råhauge og Poul Poulsen. Albummet indeholdt to Uffe Steen-kompositioner i ”Rotating knee caps” og ”Karneval”.

Året efter spillede Uffe Steen på Viggo Steincke Bertelsens Colors of blue sammen med blandt andre Jukkis Uotila og Flemming Qvist Møller.

Shades of Blue

Et nyt stort kapitel blev indledt i 1989 med Shades of Blue, det selvbetitlede debutalbum fra orkestret, der bestod af amerikanskfødte James Loveless (vokal), Stefan Borum (orgel), Esben Bach (trommer), Morten Brauner (bas) og Uffe Steen (guitar).

Shades of Blue var dedikeret til Chicago blues, men spillede den på deres egen måde på albummet, der bestod af bluesstandarder fra blandt andre Muddy Waters, Elmore James, B.B. King, Albert King og Howlin’ Wolf. Der var også et par originale kompositioner af James Loveless.

På efterfølgeren On a mission for Muddy Waters (1993) begyndte også Uffe Steen at blande sig i sangskrivningen og var sangskriver eller med-sangskriver på fire numre.

Med andre kunstnere

Shades of Blue blev hurtigt et populært live-band både herhjemme og i udlandet, men Uffe Steen fandt også fortsat tid til at indspille med andre kunstnere. I 1990 kom Christian Alvads Heartware, hvor Uffe Steen medvirkede på ”Choro for Sarastine” og ”Caravan for you love” sammen med blandt andre Steen Råhauge og Jens Jefsen. Ligeledes spillede Uffe Steen på fire numre på Johs’ Nattens timer (1990) og på ”Dolphin’s dance” og titelnummeret på Christian Borregaards album Blue world (1991), på begge plader atter sammen med Steen Råhauge.

Jazzbassisten m.m. Torben Westergaard udsendte i 1990 albummet What I miss. Uffe Steen medvirkede på tre skæringer, og samme år var både Westergaard og Steen med på John Buckleys Call it love – Uffe Steen på fire numre.

På albummet Traffic jam (1991) af Niels Ryde Septet spillede Uffe Steen på nummeret ”Techno”, og så var han såmænd med på ”Jazz house” fra eurodance-foretagendet Cut ’n’ Moves album Get serious (1991). Et remix af nummeret kan høres på opsamlingen Into the zone ’91-’96 (1996).

Solist

Inden da havde Uffe Steen i 1990 udsendt sit første album som solist. Den instrumentale jazzplade Hymn to spring var indspillet med Jens Jefsen på bas, Shades of Blues Stefan Borum på orgel og Jonas Johansen på trommer.

I 1991 udkom Sky-ink fra det Niels Chr. Balle-ledede foretagende Entering. Uffe Steen var med i bandet sammen med Jens Krøgholt (bas), Henrik Vardinghus (trommer) og Jakob Mygind (saxofon), men spillede dog kun på fire af pladens otte skæringer.

”Efterårstræer” og ”From my heart” var instrumental fusionsjazz, mens ”Red light” og ”New born” bød på keltisk-påvirket folk-rock. Bandet vendte tilbage i 1995 som Niels Balle Group med albummet Out of time.

Jakob Mygind var hovedkraften i Matchbrothers, der debuterede i 1995 med Ape-art. På debutalbummet bestod bandet af Mygind, Uffe Steen, Frank Sørensen (trombone), Ib Buchholz (klaver), Olav Gudnason (bas), Michael Friis (trommer) og Ayi Solomon (percussion). Senere inkarnationer af orkestret var uden Uffe Steen.

Radiorock

I 1994 spillede Uffe Steen på seks numre på brødrene Hanse og Uffe Rørbæks album, der blev udsendt under bandnavnet Rørbæk og med den samme titel. Uffe Rørbæk var kendt fra komikertrioen De Nattergale, men Rørbæk var et bud på tidstypisk radiorock.

Samme år var Uffe Steen med på Seek you, et country-orienteret album med sange om amatørradio! Pladen blev udsendt under navnet The Ham Band, og hovedkræfterne var folk-duoen Andrew John (Huddleston) & Lissa (Ladefoged). Desuden medvirkede en række Nashville-koryfæer som Béla Fleck og Buddy Emmons.

Sammen med Jens Jefsen akkompagnerede Uffe Steen Århus Kammerkor på to skæringer, ”Åen og havet” og ”Skibet skal sejle i nat”, der blev udgivet på albummet Lige nu (1995).

Desuden var Uffe Steen med på pianisten Torben Egeris’ 1995-album E.T. – free og på Søren Epplers single ”Her er broen der forbinder mit land” (1998).

Teater

Sideløbende med indspilningerne har Uffe Steen ofte fungeret som musiker ved forestillinger på Aarhus Teater. Eksempelvis sad han i orkestret ved teatrets opførelse af The rocky horror show i 1995/1996. Ved forestillingerne kunne man købe en cd med tre numre (”Time warp”, ”Sweet transvestite” og ”Frankensteins place”), delvis oversat til dansk.

Sæsonen efter stod Gasolin’ teater koncert på programmet, og igen blev der udgivet en cd med tre smagsprøver (”Sylvesters drøm”, ”Længes hjem” og ”Rabalderstræde”). Ligeledes udkom i 1997 Folk og røvere i Kardemomme By med numre fra Aarhus Teaters opsætning. Uffe Steen var med på guitar på begge cd’er.

I den barnlige afdeling var også Skovnisserne (1995) med Helge Engelbrechts sange til TV2’s serie. Uffe Steen spillede på sangen ”Vi vil altid være her”.

Blueskarrieren

Blueskarrieren blev genoptaget i 1996, da Trouble Cats-bassisten Morten Brauner tog initiativ til bandet Århus All Stars, som snart skiftede navn til Blue Junction. Orkestret var legeplads for hele to af landets fremmeste bluesguitarister, nemlig Uffe Steen og Ole Frimer, hvoraf sidstnævnte også stod for bandets leadvokaler. Trommerne blev betjent af først Esben Bach, siden Claus Daugaard.

Blue Junction pladedebuterede i 1998 med 22:17, en live-optagelse fra Fatter Eskil i Aarhus. I 2002 fulgte studiepladen Diamond on a dump, og i 2004 kom The journey.

Med Dating (2005) samlede Blue Junction op på karrieren hidtil. Udgivelsen var en dual-disc, der på den ene side var en cd med tidligere udgivne numre samt to nyindspillede singler (”En gydehistorie” og ”Net date”), og på den anden var en dvd med en ny koncertoptagelse fra Det Gamle Gasværk i Aarhus. Blue Junction allierede sig også med Peter Thorup på julesinglen ”Glade jul” (2005).

Bigband

Det betød dog ingenlunde, at jazzen var et afsluttet kapitel for Uffe Steen. Han fik afprøvet bigband-formatet, da han trådte ind i Finn Odderskov Festival Band. En live-optagelse af ”Sweet Georgia Brown” kunne høres på Riverboat Jazz Festival 2000, og i 2001 indspillede orkestret albummet Rat race (2002).

Uffe Steen hørtes også sammen med Klüvers Big Band (der blandt andre omfattede Jens Jefsen og Steen Råhauge) på jubilæumsudgivelsen 25 år (2002). Uffe Steen var solist på nummeret ”Choices”, optaget på Voxhall i 2001.

Trioformat

Selv udgav Uffe Steen sit andet soloalbum Play i 2001. Det var dog ikke mere solo, end at han igen spillede i trioformat, nu med trommeslageren Adam Nussbaum og bassisten Lennart Ginman. Albummet indeholdt fire Uffe Steen-kompositioner, Ginman og Nussbaum havde leveret hver én, og så var der covers af blandt andet George Gershwins ”Summertime” og Willie Dixons ”Spoonful”.

Trioens samarbejde blev fortsat på Dust in my coffee, der udkom i 2004 og indeholdt ene Uffe Steen-kompositioner med standarden ”I fall in love too easily” som den eneste undtagelse.

På bog- og cd-udgivelsen Et hus for mennesker/Live fra Huset (2012) hørtes trioen i en live-optagelse af nummeret ”Catfish stew” fra Huset i Aalborg.

Solist

Uffe Steen indspillede også som en del af Morten Ramsbøl Group med Ramsbøl på bas, Hans Ulrik på saxofon, Jesper Nordenstrøm på orgel og Joey Baron som featured solist på trommer. De udgav albummet Short stay i 2002.

Samme år var Uffe Steen selv gæstesolist på et album med Kjeld Lauritsens og Bob Rockwells The Organizers. Pladen bar også blot titlen The Organizers.

Året efter medvirkede Uffe Steen ved indspilningerne af fire numre på Søren Kroghs album 2 π r, der udkom i 2004 (”Mand i den”, ”Hundehvalpen”, ”Kom nu” og ”Krystalkuglen”). På pladen spillede også blandt andre Jakob Mygind, Martin Jønsson og Jarno Varsted.

Jazzpop

Herefter kom Uffe Steen med i jazzpop-gruppen Circles, der havde Pia Trøjgaard som forsanger og Thomas Reil som hovedkomponist. Circles debuterede med en selvbetitlet ep i 2006 og fulgte den op med albummet … And kiss you goodnight i 2009. Sidstnævnte bød på en gæsteoptræden af Troels Jensen.

Et andet interessant projekt i 2006 var indspilningen af forfatteren Suzanne Brøggers debut som sangerinde. Blå biografi, der udkom i 2007, var jazz- og bluessange skrevet og indspillet med kunstnere som Jan Kaspersen, Carsten Dahl, Butch Lacy, Horace Parlan og Uffe Steen. Steen medvirkede på ”Lowland blues”, ”Baby brother blues”, ”Cold zone blues” og “Swingdoor daddy stride” og var medkomponist på de to førstnævnte.

Det mere eksperimenterende jazzalbum Sløret fulgte fra Suzanne Brøggers hånd i 2008. Uffe Steen spillede på hele albummet sammen med Butch Lacy, Hans Ulrik og Poul Høxbro.

Lukkede og slukkede

På bluessiden skete der ting og sager i 2007. Blue Junction lukkede og slukkede med koncertalbummet Live – out of love, indspillet i Hillerød og Slagelse samme år, samt den enkeltstående single ”Black magic woman”, der var en studieindspilning af Peter Greens (Fleetwood Mac) klassiker.

Samtidig havde Shades of Blue fundet sammen igen. Med opstillingen Loveless/Steen/Brauner/Daugaard var bandet reelt nu det samme som Blue Junction, blot med James Loveless som frontmand i stedet for Ole Frimer. Loveless havde egentlig trukket sig tilbage fra musikken efter en tredobbelt bypass-operation omkring årtusindskiftet, men havde genvundet både helbred og sangglæde, da han lod sig overtale til en genforeningskoncert i 2006.

Dén gav blod på tanden, og Shades of Blue bevægede sig atter ud på landevejene, hvilke de dokumenterede i 2007 med det dobbelte live-album Feels like the first time. Shades of Blue var for alvor tilbage, og i 2011 kunne de føje et nyt studiealbum til diskografien, Do right by me.

Folk-duo

Schou & Nø var en folk-duo bestående af Jimmy Schou og Stig Nørregård. De udgav i 2007 albummet På fantasiens vinger, og Uffe Steen spillede på ”Her hvor uglerne tuder”, ”På fantasiens vinger” og ”Han smeder og sveder”. Blandt de øvrige medvirkende fandt man trommeslageren Eddi Jarl, bassisten Michael Wedgwood og violinisten Jane Clark.

Jazz- og bluesorganisten Rasmus Stenholm engagerede Uffe Steen til at spille på 2009-udgivelsen For those about to roll sammen med blandt andre trommeslageren Morten Ærø. Succesen blev gentaget i 2011 med Cordoba og i 2014 på Free.

En anden tilbagevendende samarbejdspartner var singer/songwriter’en M.C. Hansen. Uffe Steen spillede på Hansens 2009-album Pariah sammen med Morten Brauner, Rune Højmark og Jacob Chano. I 2011 var hele flokken tilbage på albummet 3, og at de også spillede koncerter sammen, kunne man få bekræftet på Live at the brewery (2013).

Electro-jazz

I gruppen Ramajam spillede Uffe Steen improvisatorisk electro-jazz med et ensemble, der omfattede Wayne Siegel (elektronik), Christian Vuust (saxofon og klarinet), Peter Vuust (bas) og Poul Terkildsen (trommer). De udgav albummet Søvnløs på Jupiter i 2009.

På Riverboat Jazz Festival i Silkeborg spillede Uffe Steen med Marott Kvartot, der desuden bestod af Peter Marott, Kjeld Lauritsen og Morten Ærø. Deres version af Lauritsens ”Madison” kunne høres på cd’en Riverboat Jazz Festival 2009.

Den amerikanskfødte sangerinde Indra Rios-Moore engagerede Uffe Steen til at spille på den første plade med hendes og husbonden Benjamin Trærups trio (med Thomas Sejthen, bas) Indra. Albummet Indra (2009) bød på folk- og gospelinflueret vokaljazz med Uffe Steen som gæst på fire numre.

Uffe Steen var også ombord, da Indra Rios-Moore i eget navn (men stadig med Trærup og Sejthen) udgav Heartland i 2014. På pladen kunne man høre fortolkninger af så forskellige komponister som Duke Ellington, Doc Watson, Roger Waters og David Bowie.

Højskolesange

Bebianes (Bebiane Bøje) album Skumring (2009) indeholdt rytmiske arrangementer af salmer og højskolesange. Uffe Steen spillede på ”Tunge mørke natteskyer”. Året efter var han med på entertaineren Karsten Holms Elvis Presley-inspirerede Memories are made of this, og han spillede på ”Guitar 1.1” på Eberl42’s album Blindfold.

I 2010 var det endvidere blevet tid til endnu et soloalbum af Uffe Steen. På Twangz blev han bakket op af Thomas Sejthen på bas og Jesper Bo Knudsen på trommer, og der var gæsteoptrædener af organisten Martin Jønsson samt – på ”Walking Catfish Creek” – af James Loveless på vokal. De spillede fusionsjazz, blues og ja, twang.

Ny trio

En ny trio, Organic3, blev dannet omkring kapelmesteren og organisten Niels Ole Sørensen for at spille souljazz, latin og blues m.m. Uffe Steen var trioens guitarist, mens trommerne blev betjent af hans tidligere Shades of Blue- og Blue Junction-kollega Esben Bach.

Organic3 pladedebuterede i 2012 med Dr. NO’s shuffle, som blev fulgt op i 2016 af Kirken den er et gammelt hus med jazzfortolkninger af salmer. I den kirkelige afdeling var også Rune Herholdt & the Gospel Brothers’ album People get ready (2012); her spillede Uffe Steen – sammen med Palle Hjorth – på Andraé Crouch-kompositionen “Can’t nobody do me like Jesus”.

Ligledes i 2012 udkom Lines for Lars af tenorsaxofonisten (Niels Jakob) Filt Kristensen. Uffe Steen spillede guitar på albummet.

Det gjorde han også på ”Hero of mine”, et nummer på debutalbummet fra duoen Electric Guitars (Mika Vandborg og Søren Andersen). Uffe Steen var én af mange gæsteguitarister på dét nummer; de andre var Per Møller, Poul Halberg, Billy Cross, Jacob “Cobber” Binzer, Tim Christensen, Franz Beckerlee, Jens Runge, Aske Jacoby og Mikkel Nordsø. Albummet hed også blot Electric Guitars (2013).

Stjernehold

I efteråret 2013 blev Uffe Steen hentet ind som en del af et stjernehold, der skulle bakke sangerinden Birgitte Laugesen op ved en række blues- og soul-koncerter. Bandet fik navnet Laugesen All Stars og omfattede også Esben Bach på trommer, Niels Nello Mogensen på bas, Niels Mathiasen på saxofon og Palle Hjorth på orgel. En koncert på Fatter Eskil i Aarhus i 2014 blev dokumenteret på albummet Playin’ with my friends – live (2014).

Flere koncerter var planlagt, da Birgitte Laugesen pludselig døde i januar 2016. Bandet besluttede imidlertid at fortsætte og engagerede sangerinden Margrete Grarup som ny frontfigur. Efter en kort periode som ”Laugesen All Stars feat. Margrete Grarup” skiftede orkestret officielt navn til Grarup Allstars og udsendte albummet That’s what love can do – live i 2017, denne gang med optagelser fra V58 i Aarhus og Grønnegades Kaserne i Næstved (læs anmeldelse her).

To trioer

Herefter indledte Uffe Steen et samarbejde med guitaristen Michael Vestbo og dennes Vestbo Trio. Steen havde stadig sin egen trio med Thomas Sejthen og Jesper Bo Knudsen, men de to trioer stablede en fælles koncertrække på benene, hvor de både spillede sammen og hver for sig.

Anstrengelserne udmøntede sig også i det fælles live-album Doppler effect, der udkom i 2018 (læs anmeldelse her). Senere kom også singlen ”Inner movie theme” (2020), en genindspilning af et nummer fra Uffe Steen/Jens Jefsen-albummet String time (kompositionen var i øvrigt også blevet indspillet på Circles-albummet).

I 2020 kunne Uffe Steen præsentere sit nye album Retroscope (læs anmeldelse her). Pladen var igen blevet til i samarbejde med Thomas Sejthen og Jesper Bo Knudsen og bestod af ni instrumentale Uffe Steen-kompositioner samt en coverversion af Jimmy Van Heusens ”Darn that dream”.

Senest har Uffe Steen offentliggjort mini-albummet Miniaturer eller Miniatures på musikdelingssiden SoundCloud. Albummet indeholder otte instrumentale numre, som Uffe Steen har indspillet alene med guitar og Band-in-a-Box-software.

Miniaturer/Miniatures kan høres her. Og mange andre eksempler fra Uffe Steens diskografi kan høres på Spotify-playlisten nedenfor.