Verdensklasse blues og rocklegender mødes til Djurs Bluesland 2011

Festivalen Djurs Bluesland har fået storbykuller og flytter 1. weekend i maj til smilets by, Århus.

Fredag 6. maj er det spillestedet “Vestergade 58”, og lørdag 7. maj er det “Train” på Toldbodgade der danner rammerne om dette års overflødighedshorn af varieret og medlevende musik. Hovedparten af de optrædende er fra USA, men også England, Tyskland, Sverige, Finland og Danmark er repræsenteret.

De store musikalske oplevelser, og den fantastiske stemning har altid været Djurs Blueslands varemærke. Festivalen er for mange meget mere end “blåt” musik og med dette festfyrværkeri af svedig musik i alle dens herlige afskygninger må få selv den mest kræsne til at overgive sig. Fælles for dette års kunstnere er, at de er helt i toppen på hvert deres felt og Djurs Bluesland har i år hele 2 spændende Danmarkspremierer på plakaten.


Kenny Neal
Fremtiden for sydstatsmusikken er i trygge hænder hos den 53-årige multi-instrumentalist Kenny Neal. Et vaskeægte produkt fra sumpene i Louisiana. Kenny betegnes som den ypperste og bedste sanger, guitarist og mundharpespiller, som denne hede sydstat kan byde på. Allerede som 13-årig spillede Kenny med i sin fars band, The Raful Neal Bluesband. Som 17-årig spillede Kenny bl.a. sammen med legenden Buddy Guy! Gennem de sidste 20 år har Kenny udgivet 11 cd’er på det ansete Alligator Records.

Earl Thomas
Den amerikanske super-vokalist, komponist, producer og entertainer Earl Thomas fra San Diego, gæster også i år Djurs Bluesland, og det er stort at have denne festivalyndling tilbage. Earl har skaffet sig status som én af branchens allerstørste stjerner gennem energifyldte koncerter. Han er en sand entertainer på scenen, en stor sanger, som er i besiddelse af en veritabel guldstemme og i tillæg er han også en fantastisk danser. Det sidste er absolut med til at sætte præg på hans koncerter og gøre dem til en speciel oplevelse.

Nick Moss
Det er allerførste gang Nick Moss gæster Danmark, og det er ikke et øjeblik for tidligt!! En guitarist af den kaliber er man nødt til at opleve live her på vore breddegrader også. Han har den ægte følelse for den musik vi elsker så højt, og han har evnen til at få den ud over scenekanten. Nick Moss er én af branchens tunge drenge, både musikalsk og fysisk. En musiker med visioner og mod, hvilket man tydeligt hører på hans seneste cd “Privileged”, som er spækket med medlevende elektrisk Chicago Blues.

Derudover er der ni navne mere på plakaten: Larry Garner som er èn af branchens bedst bevarede hemmeligheder og tekstforfattere. Sven Zetterberg, som har imponeret svenskerne i over 40 år. John Németh er en unik sanger og harpe-spiller. Guitarfænomenet Kai Strauss (DK-premiere). Jes Holtsø kender alle som “Børge” i Olsen Banden, og som deltager i tv-programmet “Talent 09”. Franck White spiller ikke blues, han ER simpelthen bare blues. Diz “Honeybear” Watson er ambassadør for karakteristisk New Orleans piano. Ronni Busack-Boysen èn af Danmarks allerbedste bluesguitarister, og sidst men ikke mindst New York’eren Bob Teague, som altid henrykker sit publikum med sit guitarspil.

Det er den gamle djurslandsdreng og koncertarrangør Peter Astrup “BluesProductions”, der står bag festivalen Djurs Bluesland, som han startede helt tilbage i 1988. Festivalen foregik tidligere på forskellige lokaliteter, og i de seneste år har det været i Hornslet Hallen. I år er det Vestergade 58 og Train, der får glæde af dette års 2 dages bluesbrag, der efterhånden er blevet den 12. festival i rækken. Musikudbuddet har aldrig før været så varieret, så det bliver med garanti årets fest på de 2 aarhusianske spillesteder første weekend i maj.

Se musikvideoer, hør mp3 filer og se mere om festivalprogrammet, artisterne, overnatnings-muligheder samt billetbestilling m.v. på hjemmesiderne www.djursbluesland.dk og www.billetten.dk