20-års jubilæum med manér.

Charlie-Tambauer-holder-velkomsttaleTekst: Peter Widmer
Fotos: Egon Larsen, Frank Nielsen (www.fotofn.dk) og Søren Skovborg

Den 30. januar 2015 fejrede B’ Sharp  – Silkeborg Rhythm ’n’ Blues Association – 20-års jubilæum. B’ Sharp kan tilmed bryste sig af at være Danmarks ældste blues-forening, og hvor flere andre lignende foreninger har måttet lukke og slukke, har B’ Sharp holdt stand.

Der har naturligvis været op – og nedture siden 1995, hvor B’ Sharp blev stiftet den 23. januar af Lars Brinkmann, Ove Wennerberg, Kristian ”Kikkan” Haraldset og Charlie Tambaur.

Men ifølge sidstnævnte, der er formand og booker for B’Sharp, er foreningens økonomi i dag sund, og der kommer stadig flere medlemmer til.

Det musikalske kvalitetsniveau har altid været højt hos B’ Sharp, der har præsenteret et hav af spændende danske og udenlandske blues-navne.

For eksempel har Larry McCray Band, Johnny Winter og Honeyboy Edwards fra USA besøgt B’ Sharp. Hertil kommer blandt andet blues bands fra England, Tyskland og Finland. Og fra Danmark har navne som Mike Anderson Band, Delta Blues Band og Big Creek Slim & The Cockroaches gæstet Danmarks ældste blues-forening.

Åbent hus

Der var åbent hus fra kl. 14:30 – 17:00 på B’ Sharps faste tilholdssted gennem alle årene, nemlig Rampelys på Bindslevs Plads i centrum af Silkeborg.

Det svirrede med glade blues-folk hele eftermiddagen, og publikum blev trakteret med både øl og glimrende cajun-mad, så man fik en snert af kulinarisk stemning fra de amerikanske sydstater.

Tilmed underholdt en legende inden for dansk blues, nemlig sangeren, guitaristen med mere Kenn Lending, der gav den med vokal, guitar og anekdoter fra sin mere end 40 år lange karriere som blues-musiker.

Stemningen var i top, og eftermiddagen igennem var der ikke færre end 120 glade mennesker, der kiggede forbi.

Og så blev B’Sharp behørigt overdænget med gaver i dagens anledning, og flere ”Til lykke-kort” og medfølgende gaver i sig selv vidnede om, at de glade givere vidste, hvem og hvad de havde med at gøre. Der var gode blues-tanker bag hver en gave og hvert et kort.

Silkeborg Kommunes Kulturchef Freddie Davidsen holder taleTaler

Med til fejring af ethvert jubilæum hører naturligvis taler, og dem var der flere af.

Iført klædelig grøn silkejakke lagde Charlie Tambaur ud med en veloplagt velkomstale, hvor B’Sharps historie og status blev opsummeret og sat i perspektiv.

Dernæst fulgte en lige så engageret tale ved Silkeborg Kommunes Kulturchef Freddie Davidsen, hvoraf det blandt andet fremgik, at B’Sharps virke har været – og er – et attraktiv for Silkeborg, og at der er virkelig gode relationer mellem Silkeborg Kommune og B’ Sharp.

kaikroghOgså B’Sharps eks-formand Kai Krogh Christiansen holdt en inspireret tale, hvor det blandt andet blev nævnt, at fra efteråret 2015 forlader B’Sharp Rampelys og flytter aktiviteterne ind på Kedelhuset ved Papirfabrikken.

Og der var flere talere på banen, der blandt andet omtalte B’ Sharps mange frivilliges fremragende arbejde gennem årene, såvel som der faldt flere roser af til B’ Sharps kompetente lydfolk. Uden dem og uden foreningens mange frivillige kræfter kunne Danmarks ældste blues-forening ikke eksistere, blev det betonet.

Pause

Kenn LendingFra kl. 17:00 til kl. 20:30 var der pause i jubilæumsfejringen. Der skulle ryddes af og gøres klar til aftenens koncert.

Og det blev der, mens Kenn Lending pakkede sit grej efter en fin eftermiddags gode arbejde.

Imens blev der dog snakket livligt blandt de mange gæster, hvoraf mange var musikere. Der var selvsagt også rigtig mange medlemmer af B’ Sharp, hvoraf nogle kunne fejre 20 års medlemskab af foreningen.

Der var mange glædelige gensyn blandt de fremmødte, og repræsentanter for blandt andet Aarhus Bluesforening, Blueskartellet i Horsens, blues-foreningen Crossroads i Vejle og Fredericia Blues Klub – Double Trouble – dukkede hen ad vejen også op for at gratulere med jubilæet.

Og som det oftest går, når blues-folk mødes, var der tilmed mange, der fik nye blues-bekendte i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Olav Poulsern og Ole FrimerVeteraner

Aftenens musikprogram,  der startede kl. 20:30, bød på Frimer-Poulsen Duo, som lagde fortrinligt op til aftenens orkester, den legendariske rhythm ’n’ blues-kvartet The Trouble Cats.

Guitaristen, sangeren med mere Ole Frimer og slide-guitaristen Olav Poulsen er et fortrinligt makkerpar, der supplerede hinanden fornemt med en gang relativt afdæmpet blues, før det gik løs med The Trouble Cats kl. 22:00.

Og netop Ole Frimer og The Trouble Cats er veteraner – også i B’Sharp regi – for både Ole Frimer, der dengang stod i spidsen for Frimer Band, og The Trouble Cats var nogle af de første, der spillede hos blues-foreningen. Det gjorde de nemlig i 1995 – B’ Sharps første leveår.

Og der var billetpris som i gamle dage, nemlig kun 60 kr. for aftenens to navne.

troublecats1Som altid leverede også The Trouble Cats varen med deres turbo-ladede rhythm ’n’ blues, og det var hurtigt svært at finde en plads på dansegulvet.

Humøret var højt både på scenen og blandt aftenens ca. 200 publikummer, og så trykkede The Trouble Cats den endda af i to timer.

Den dejligste dag

Der blev atter ryddet af mens aftenens musikere og det veloplagte publikum efterhånden sivede efter en forrygende fejring af B’Sharp.

Ikke et øje var tørt, og alle syntes at være ovenud tilfredse. Man må konstatere,  at B’ Sharp – Silkeborg Rhythm ’n’ Blues Associations 20-års jubilæum blev fejret med manér!

Og en træt men glad Charlie Tambaur udtalte ud på de små timer til Bluesnews.dk, at ”Dette er den dejligste dag, jeg har haft i B’Sharps 20 år lange levetid.”

Tilmed strømmede det dagen og aftenen igennem ind med sms-lynkønskninger fra musikere som Tim Lothar, Peter Nande og Mike Andersen.

Jo, alle, der har – og har haft – tilknytning til B’Sharp, har al mulig grund til til at være glade.

Og mon ikke, at man kan satse på, at der om 20 år stadig vil være noget, der hedder B’ Sharp – Silkeborg Rhythm ’n’ Blues Association?

Det tror Bluesnews.dk på, og ønsker hermed B’Sharp – Silkeborg Rhythm ’n’ Blues Association – et stort til lykke med de første 20 år.

Læs mere om B’Sharp og se flere billeder her: www.fotofn.dk

One comment to “20-års jubilæum med manér.”
  1. Pingback: Fornem start på fin forårssæson hos B’Sharp i Silkeborg – Bluesnews.dk

Comments are closed.