Årets bluespriser overrakt ved åbningen af Copenhagen Blues Festival.

index-2Copenhagen Blues Festival åbnede onsdag aften i Amager Bio med et efterhånden fast indslag, uddelingen af de to Blues Priser: “Årets Danske Bluesnavn” & “Årets Danske Bluesudgivelse” – DMA – Blues. Et stort og veloplagt publikum sørgede for, at stemningen var i top, og både præsentationen af de prisnominerede, og afsløringen af vinder navnene i de to kategorier udløste høje og lange klapsalver.

“Årets Danske Bluesudgivelse 2016” blev CD’en “Keep my Belly Full”index
med Big Creek Slim – som blev ”Årets Danske Bluesnavn” sidste år !
“Årets Danske Bluesnavn 2016” gik til Miriam Mandipira
Stort tillykke til begge prismodtagere!  

De andre nominerede til DMA – Blues The Cornfeds: The Cornfeds, Ole Frimer Band: Live at Blues Baltica, H.P. Lange: Travelling Man Blues, Tim Lothar & Holger HoBo Daub: Blues From The North

Aftenen fortsatte med et forrygende Blues Pris Afterparty med Smalltown Blues Band som musikalsk anker, til lejligheden forstærket med tidligere bandmedlem, organisten Kjeld Lauritsen. Første solist var Samantha Antoinette fra London, som havde sin faste danske sax-spiller Johan Bylling med på scenen. De to tidligere prismodtagere, Troels Jensen og Thorbjørn Risager trådte op med et par overbevisende sæt, og så kom det nykårede bluesnavn, Miriam Mandipira og kvitterede for prisen med en stribe sange, så ingen kunne være i tvivl om, at hun var den helt rigtige vinder.
Big Creek Slim var hjemme i Brasilien, men fik sendt en hilsen på telefon ud over PA’et. Bandet og alle solisterne plus et par yderligere gæster sluttede aftenen med 10-12 musikere på senen på en gang i bedste tribute stil.

De kommende dage fortsætter festivalen flere steder i København. Se det fulde program her.