Akustisk blues med Messell, Lothar & Daub i Vollsmose.

Terji Krossteig Messell Tim Lothar & Holger Daub(Kultunaut2)Af Peter Widmer

Der venter publikum en ganske særlig aften med akustisk blues på top-plan, når Terji Krossteig Messell og Tim Lothar & Holger ”Hobo” Daub giver koncert i Vollsmose Kulturhus. Det gør de torsdag den 29. september 2016, kl. 19 – 22. Billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 120 kr.; 160 kr. i døren. Der er adgang for publikum fra kl. 18:30. Terji Krosssteig Messell spiller sin debut-koncert på Fyn i Vollsmose Kulturhus, såvel som også Holger Daub møder det fynske publikum for første gang i Vollsmose.

Den herboende Terji Krossteig Messell er født og opvokset i Torshavn på Færøerne, og spiller noget så eksotisk og sjældent som blues sunget på færøsk. Terji Krossteig Messell har også et par udgivelser bag sig, som man kan stifte bekendtskab med på hans hjemmeside.

Terji Krossteig Messell har været aktiv på den danske blues scene i nogle år, og især efter at han nåede finalen i Danish Blues Challenge 2014 har der været fokus på hans færøske blues.

Terji Krossteig Messell er en glimrende entertainer, guitarist og sanger. Tilmed er han i besiddelse af en lun og afvæbnende form for humor, der kan få selv det mest stivnakkede publikum til at overgive sig.

Terji Krossteig Messell optræder foruden solo også lejlighedsvis med det danske blues-ikon, guitaristen, sangskriveren og sangeren Kent Thomsen, og dét skal man være god for at gøre. Kent Thomsen spiller nemlig ikke med hvem som helst.

Med andre ord kan Terji Krossteig Messell sine ting, og det skal ikke afskrække nogen, at han synger på færøsk. Det gør nemlig ikke spor, at man ikke fatter en bjælde af, hvad Terji Krossteig Messell synger, for den færøske sprogtone passer nemlig forrygende godt til blues. Enhver koncert med Terji Krossteig Messell er en oplevelse i sig selv, og som Terji Krossteig Messell siger det om den form for blues, han eksellerer i:

“Det er ikke Chicago blues! Det er ikke Texas blues! Det er ikke Piedmont blues, ej heller country blues! Det er Nordatlantshavsblues!”

Tim Lothar & Holger Daub:

Piedmont blues og country blues er der derimod en del af hos aftenens andet navn, duoen danske Tim Lothar og tyske Holger Daub.

Guitaristen og sangeren Tim Lothar har haft en interessant musiker-karriere. Efter ca. 25 år som trommeslager – blandt andet hos det for længst hedengangne højelektrificerede power-blues-foretagende Lightnin’ Moe & His Peace Disturbers – besluttede Tim Lothar, at han ville være guitarist og sanger med fokus på den akustiske blues.

Og det blev han så efter to års intens øvning og med inspiration fra blues koryfæer som Robert Johnson, Charley Patton og Sleepy John Estes.

I dag er Tim Lothar at regne for en af de helt store formidlere af den akustiske blues. Der er dog ikke tale om støvet ”old school” blues, for Tim Lothar, der har et uhyggeligt godt greb om blues-idiomet, skriver primært sine egne numre og tekster, som han formidler med sin formidable stemme og egenartede, glitrende guitar- og dobro-spil. Tim Lothar er desuden en fin historiefortæller. Hos Tim Lothar bliver ”Old school blues” til ny, tidssvarende og relevant blues, og når Tim Lothar optræder, har han ethvert publikum I sin hule hånd.

At musikeren Tim Lothar kan noget ud over det sædvanlige er der mange, der har opdaget. Således har Tim Lothar modtaget flere både danske og udenlandske priser, såvel som han blev kåret som Årets Danske Blues Musiker i 2008.

Tim Lothar har tre anmelderroste cd’er bag sig som solo-kunstner. Desuden er der cd’en ”Two for the Road,” som han indspillede med mundharpemanden med mere Peter Nande, og som også fik fine anmeldelser. Seneste skud på cd-stammen er ”Blues from the North” (2016), der er indspillet sammen med den anerkendte tyske mundharpevirtuos Holder Daub. Også denne udgivelse har høstet læssevis af anmelderroser i ind- og udland.

Der er således lagt op til en helt speciel aften, når Terji Krossteig Messell og Tim Lothar & Holger Daub giver koncert i Vollsmose Kulturhus.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond.