Anmeldelse: Thorbjørn Risager & Black Tornado – Songs From the Road.

SongsFromtheroadAf Anders K. Kristensen

I en tid hvor CD’en næsten er udgået og alt musik findes via Spotify og andre digitale tjeneste  udsender Thorbjørn Risager og hans tornadoer et livealbum, endda med noget så sjældent som en DVD. Udgivelsen følges op med en turné, som er godt i gang og det ser ud til at bluesgenren er ved at få et comeback i Danmark.

Risager and Black Tornado har i min forståelse en international stil og lyd, og første gang jeg hørte bandet troede jeg faktisk det var et amerikansk band med mange års erfaring. Bandet har erfaring og har modtaget flere priser og topper nu med et livealbum, med et originalt gentænkt blues-soulmateriale der har respekt for genrens traditioner.

Sidst jeg så Risager var faktisk i en tv-reklame, for et større dansk pengeinstitut, men der skal jo også brød på bordet.

Med den nye udgivelse formår Risager faktisk at få livelyden ned på CD’en og har man ikke mulighed for at opleve ham live, kan man bare sætte DVDén i maskinen, for der får man en god livefornemmelse.

Kender du ikke Risager and Black Tornado endnu, så tænker du måske på om der er stemme og blues i den høje slange mand med sin umiskendelige hat, og hvad gemmer der sig egentlig bag det jysk klingende navn, et navn der ikke just emmer af international bluesscene, men når Risager så åbner munden og tæller til 4 – ja så er der fest. Så holder du af musikkens ægthed,  Blues Brothers og Springsteen, så har du opskriften på Risager and Black Tornado´s univers.

Læs mere på http://risager.info/