Årets bedste bluesudgivelser nomineret.

DMA Blues_3I september 2013 hædres ’Årets Danske Bluesudgivelse’ for første gang i fire år med en Danish Music Award. Nu løftes sløret for de fem artister, der er nomineret til prisen.

Fredag d. 27. september, præcis midtvejs i Copenhagen Blues Festival, uddeles en længe ventet Danish Music Award for ’Årets Danske Bluesudgivelse’. Længe ventet, fordi prisen blandt mange har været savnet siden den sidst blev uddelt i 2009. Overrækkelsen sker ved et særligt arrangement i Huset-KBH, hvor der udover selve prisuddelingen vil være lidt gratis drikkevarer og fri entré.

Og de nominerede er…
Efter at de to genreorganisationer ROSA og JazzDanmark gik sammen om at genoplive prisen, har en uvildig jury nu været i det intense lyttehjørne med det seneste halvandet års bluesudgivelser. Blandt disse, er fem artister blevet nomineret til prisen for ’Årets Danske Bluesudgivelse’. De nominerede er:

Mike Andersen: Mike Andersen (Nordic Music Society)
Jes Holtsø & Morten Wittrock: Big Easy (Calibrated)
Kjeld Lauritsen: In The Zone (Music Mecca)
Mojo Makers: Wait Till the Morning (Hypertension)
Thorbjørn Risager: Dust & Scratches (Cope Records)

Et klap på ryggen og et skub fremad
Fra ROSA og JazzDanmarks side ønsker man med genindførelsen af DMA Blues at vise anerkendelse overfor dansk blues – både som en vigtig selvstændig genre og som en væsentlig ingrediens i andre rytmiske genrer.

”Ved at genoplive prisen, er det vores håb, at den danske blues ikke bare får et skub fremad her i Danmark, men også ude i resten af verden. Det fortjener den”, siger sekretariatsleder fra JazzDanmark, Lars Winther.

Og for de udøvende bluesartister kan DMA-prisen netop både personligt og karrieremæssigt have stor betydning. Således fortæller prisvinderen fra 2009 Tim Lothar:

”Personligt er det dejligt at blive anerkendt for det man laver. Kommercielt har det boostet min karriere, både herhjemme men især i forhold til udlandet. Den har helt klart med til at åbne dørene til diverse koncert- og festival-bookere, da en officiel Music Award jo er noget de fleste kender og respekterer.”

Prisoverrækkelse på Huset-KBH
DMA-prisen for ’Årets Danske Bluesudgivelse’ overrækkes under Copenhagen Blues Festival, fredag den 27. september kl. 20-21 på Huset-KBH i København.
Ved samme arrangement uddeler Copenhagen Blues Festival sin egen pris til ’Årets Danske Blues Navn’.
Dørene er åbne for alle og der er gratis adgang.

Mere info på www.jazzdanmark.dk · www.rosa.org · www.copenhagenbluesfestival.dk