Prisen ‘Årets Danske Blues Navn’ gik til Lene Strøyer

Bluesprisen “Årets Danske Blues Navn” går i år til sangeren og komponisten Lene Strøyer.
Lene Strøyer modtager prisen ved åbningen af Copenhagen Blues Festival 2010 i Amager Bio d. 29. september. I anledning af festivalens 10 års jubilæum er denne aften dedikeret til festivalens prismodtagere siden prisen blev indstiftet, og Lene kan nu indtræde i denne eksklusive kreds, som må betegnes som den aboslutte top af dansk blues gennem de sidste 10 år.

Årets prismodtager er født i 1964 og startede for alvor sin sangkarriere som tyveårig, og kom hurtigt med i sit første blues band, Diego Blues Band, som huserede på de gode, gamle københavnske klubscener, bl.a. Vognhjulet og Rådhuskroen. Interessen for bluesgenren er holdt ved sidenhen, men med afstikkere til andre genrer med funkbandet Phoney og med hendes første band i eget navn, jazzbandet Lene Strøyer Kvartet, som bl.a. spillede på Montmartre.

I 1988 rejste hun til USA for at studere sangskrivning på Dick Groove School of Music, og interessen og talentet for at skrive musik er blevet plejet og udviklet i årene efter. Op igennem 90’erne var Lene Strøyer med i mange forskellige musikalske sammenhænge, bl.a. pop/funk bandet Girls Girls, senere New Girls, som spillede på den københavnske scene i flere år. I 1994 dannede hun sammen med bluesguitaristen Peter Klitgaard bandet Blues Train, som eksisterede i 7-8. Et andet længerevarende projekter var hendes medvirken i showkvartetten Pistacie med 50’er 60’er musik, som eksisterede fra 1994 indtil sidste år.
Sammen med Lea Thorlann og Anne Kramme Abildtoft dannede Lene i 2001 6-tetten Ladies Sing the Blues, efter sigende på opfordring af den dengang nye Copenhagen Blues Festival, som savnede nogle kvindelige musikere i den mandsdominerede bluesverden. The Ladies viste sig også at være langtidsholdbare, og dette frodige og bredt orienterede musikalske makkerskab kan i år fejre 10 års jubilæum sammen med festivalen.

Med bandet Mama’s Blues Joint fra 2002 har Lene Strøyer for alvor fået gang i sin virksomhed som komponist, tekstforfatter og arrangør, og har også fundet sin rette hylde som sangerinde med sin stærke stemme og sit karakteristiske groovy R’n’B og soul-prægede udtryk. Debut CD’en ”Mama’s Blues Joint” fra 2005 blev spillet på radioer verden over, og nummeret ”Missing You” vandt udmærkelser ved internationale sangskriverkonkurrencer i USA og Australien. Nummeret “Give Some“ fra bandets anden CD fra 2009, “Blues In Many Colors”, kom i finalen i International Song Contest i 2010 og fik her en Honorable Mention.
I øvrigt fik debut CD’en fra The Ladies i 2008 en Danis Music Award nominering som årets blues udgivelse.

Her er tale om en kvindelig musiker og kapelmester med ben i næsen, med talent, evner og power til at matche enhver af hendes mandlige kolleger.
Der var derfor ikke tvivl om, hvem der skulle have årets pris.

Pris komitéens begrundelse:
Prisen gives for din betydelige indsats som musiker og komponist.
Du favner et bredt spektrum af R&B, soul og blues, og du formidler
bluesmusikkens mange farver med talent, elegance og sjæl.
Du skriver og synger dine sange med respekt for musikkens rødder,
men også med smag for det nye, og med dine seneste CD udgivelser har
du markeret dig som en af landets væsentligste soul og blues sangerinder.

Copenhagen Blues Festival, Amager Bio og Mojo Blue Bar ønsker dig tillykke med prisen.

www.myspace.com/lenestroyer
www.myspace.com/mamasbluesjointcom
www.ladiessingtheblues.dk