Blåt forår i Vejle

Crossroads logo

Vanen tro offentliggør Bluesforeningen Crossroads i Vejle her ved årets afslutning sit program for det kommende forår.

Første del af bluessæsonen 2017 byder på en pose blandede blå bolsjer med kendte og mindre kendte danske og skandinaviske navne samt tre af de helt store bluesnavne fra USA.

 

Thorbjørn Risager & the Black Tornado (DK)

20. januar 2017 udkommer Thorbjørn Risager & the Black Tornados ny album Change my game. Dagen efter er der releasekoncert hos Crossroads i Vejle, og som vanligt følger derefter en omfattende turné i kølvandet på udgivelsen fra det altid koncerttravle band.

Thorbjørn Risager Foto: Søren Rønholt

Thorbjørn Risager
Foto: Søren Rønholt

Det lader sig i den grad høre, at bandet har 13 år på landevejen og 800 koncerter bag sig. Thorbjørn Risager & the Black Tornado spiller med en overlegen selvfølgelighed, som man kun kan lære derude på den endeløse landevej, hvor de blandt andet er nået helt til både Indien og Canada.

Erfaringen høres også tydeligt på det nye album, som for bandet mere end noget andet repræsenterer vejen væk fra dén blå skygge, der altid har fulgt dem, og hen til et sted hvor man ikke længere “bare” kan rubricere dette foretagende som blues.

Læs mere om koncerten d. 21. januar her.

Ida Bang & the Blue Tears (SE)

Ida Bang Foto: Christophe Losberger

Ida Bang
Foto: Christophe Losberger

Ida Bangs band, The Blue Tears, består af fire talentfulde unge musikere med kærlighed til blues. Halvdanske Ida Bang Eriksen har bl.a. Bonnie Raitt og Susan Tedeschi som inspirationskilder – og sammen med The Blue Tears fører hun blues-arven videre, samtidig med at de udvikler den til noget nyt og sætter stærke aftryk ved hver koncert med deres indlevelse, swing og følelse.

Ida Bang & the Blue Tears blev dannet i 2013. Den unge gruppe fra Stockholm er blevet kaldt fremtiden inden for svensk blues og har siden begyndelsen for knap fire år siden taget Sverige med storm; de har flittigt holdt koncerter i hele landet, udgivet en hyldet debut-ep med egne numre og fået fantastiske anmeldelser. Deres første album, Possibilities, blev udgivet i maj 2016 – ligeledes med rosende anmeldelser i kølvandet.

Ida Bang & the Blue Tears repræsenterede Sverige i European Blues Challenge 2016 i Italien – og efter manges mening burde de være udråbt som dystens bedste blues band!

Læs mere om koncerten den 11. februar her.

Sugar Ray & the Bluetones (US)

Sangeren og mundharpespilleren “Sugar” Ray Norcia startede The Bluetones i slutningen af 70’erne, hvilket har resulteret i rigtig mange, flotte soulfulde bluesmelodier på hans mundharpe.

Sugar Ray & the Bluetones

Sugar Ray & the Bluetones

I dag tæller den legendariske gruppe også den verdenskendte superguitarist “Monster” Mike Welch, der er kendt for sine fantastiske evner på en guitar, samt Michael “Mudcat” Ward på bas, Neil Gouvin på trommer og ikke mindst “Little” Anthony Geraci på piano og keyboard, hvis seneste album skaffede ham fire Blues Music Award-nomineringer.

Sugar Ray & the Bluetones er ikke begrænset til en stil, men er i stand til at spille Chicago blues i stil med Muddy Waters, Lille Walter og Billy Boy Arnold; Kansas City swing i stil med Big Joe Turner; Texas Blues som T-Bone Walker og Freddie King; og den sumpede Louisiana-lyd af Lazy Lester – alle spillet med enestående originalitet.

Læs mere om koncerten den 11. marts her.

Evil Sons of the Blues (DK)

Evil Sons of the Blues har eksisteret i knap 30 år og er ubetinget et af de bedste live acts, når vi taler bluesbands i Danmark. Der bliver spillet med en energi og et nærvær, som ikke høres andre steder, og derfor er der heller ikke to koncerter med bandet, der er ens.

Evil Sons of the Blues

Evil Sons of the Blues

Med den nordjyske mundharpevirtuos Poul Ewald og den fremragende bluesguitarist Søren Bøje som indpiskere – og med den unikke sanger Ulrik Fromholt i front – leverer Evil Sons of the Blues det mest dynamiske og udadvendte show, der er set på den danske bluesscene.

Medlemmerne har i tidens løb spillet med gud og hver mand på den danske musikscene, bl.a. Lone Kellermann, Peter Belli, Rock Nalle, Anne Linnet, Billy Cross og Blues Brothers Souvenir Show – så det er folk, der kan deres ting. Når de mødes i Evil Sons of the Blues, er det kærligheden til bluesmusikken, der sætter dagsordenen.

Læs mere om koncerten d. 24. marts her.

Junior Watson (US)

Junior Watson

Junior Watson

Med næsten 40 års erfaring og med mere end 50 pladeudgivelser i bagagen har Junior Watson opnået nærmest kultstatus. Junior har opnået, hvad alle store musikere gør, nemlig at blande forskellige stilarter og gøre dem til sin helt egen. Ud over at mestre blues- og swingmusikken giver han et næsten tegneserieagtigt twist til alt, han spiller. Man er aldrig helt sikker på, hvad han finder på – og det ved han i øvrigt heller ikke helt selv, for som han er blevet citeret for at sige, har han “følelsen af at følge et løbsk tog,” når han spiller.

Med påvirkninger så forskellige som Robert Jr. Lockwood, Jimmy Rogers, Eddie Taylor, Guitar Slim, Earl Hooker, Tiny Grimes, Oscar Moore, Bill Jennings, Rene Hall og andre, har Junior virkelig har skabt en af de mest unikke og originale guitar-stilarter i de seneste mange år.

Sammen med Rod Piazza var Junior med til at danne bandet The Mighty Flyers, som han var medlem af i ti år. Han forlod bandet for at følge Canned Heat (også i en 10-års periode), hvorefter han turnerede med Lynwood Slim, en L.A.-baseret harmonikaspiller og sanger. Senere spillede han med den Grammy-vindende sanger og mundharpespiller John Németh. Med sin fantastiske guitar og sjældne udstråling er Junior nu så trådt i forgrunden og lever til fulde op til sin kultstatus.

Læs mere om koncerten den 22. april her.

Lurrie Bell & Chicago Blues Band (US)

Lurrie Bell

Lurrie Bell

Til forårets sidste blueskoncert henter Crossroads en virkelig celeber gæst fra bluesens mekka til Vejle – og regionens hyggeligste spillested omdannes til en svedig bluesklub, Chicago-style.

Lurrie Bell blev født i 1958 som søn af den berømte mundharpespiller Carey Bell og voksede op blandt bluesmusikken absolut største: Muddy Waters, Howlin’ Wolf og Willie Dixon. Han har gennem de seneste år banket sit navn fast som en af de helt store, nulevende bluesmusikere i Chicago. Lurrie Bell har stribevis af priser og nomineringer i bagagen, og også hans seneste album, Can’t shake this feeling, er nomineret til en Grammy.

Læs mere om koncerten den 13. maj her.