Djævelen er tilbage

Mike Andersen Foto: Christian Bardrum

Mike Andersen
Foto: Christian Bardrum

Mike Andersen og band gæster Kulisselageret fredag den 25. november. De har en samling friske sange fra albummet Devil is back i bagagen. Lokale Frederik Tygesen står for opvarmningen.

Mike Andersen udsendte sit syvende album i oktober. En del af sangene er skrevet i Nashville sammen med internationale topsangskrivere og siden indspillet i København.

Et kendetegn for Mike Andersens tidligere udgivelser er, at der på hver enkel udgivelse er blevet lagt en ny sten til stien, hvor nye hjørner af soul, blues, roots og rock er blevet betrådt. Dugfriske Devil is back er ingen undtagelse.

For første gang har Mike valgt at slippe kontrollen i producersædet og lade andre kræfter producere. Producerrollen, der kan være særdeles magtfuld, blev overladt til Mads Michelsen. Han er bedst kendt som mangeårig trommeslager i Gnags, men han har også medvirket på mere end 2500 indspilninger og har dermed god erfaring med den kreative proces i et studie.

Mads har bidraget til at få vendt hver en sten i hver en sang, og har stillet alle de hårde spørgsmål, som et sammentømret band kan have svært ved. Og det var netop ud fra den filosofi at Mike valgte at inddrage en anden producer.

Det nye album præsenterer en sammensmeltning af svedig blues, soul og rock, en mere rå og udfarende vokal, og de fængende melodier, som giver Mike hans egen plads i et ellers traditionspræget felt.

Sangene har alle et umiskendeligt islæt af den sanger, sangskriver og musiker, som gennem sine mere end 1200 koncerter og mange udgivelser har skabt sin helt egen musikalske identitet.

Lokale Frederik Tygesen, der normalt spiller i Big O & the Blue Quarters, fik mulighed for at spille med Memo Gonzalez på den netop overståede bluesfestival. Fredag på Kulissen fremstår han i ensom majestæt med sin akustiske slideguitar og en solid omgang deltablues. Og hvem ved – måske får han lov til at lave en guitarduel med Mike Andersen senere? Det er i hvert fald set og hørt før.

Entréen til koncerten er kr. 160,- i forsalg og kr. 180,- i døren. Medlemmer af Blueskartellet slipper som altid lidt billigere. Dørene åbnes klokken 20 og Frederik Tygesen går på omkring klokken 21.

Yderligere oplysninger fås hos formand for Blueskartellet, Carsten Mellson, på telefon 20 86 50 60.

Tekst: Thomas la Cour (pressemeddelelse)