Eric Gales tilbage til Danmark

Af Jakob Wandam

Guitaristen, sangeren og sangskriveren Eric Gales spiller tre koncerter på dansk grund i slutningen af juli. Frederiksberg, Randers og Frederikshavn får besøg af den 43-årige amerikaner henholdsvis den 25., 26. og 27. juli 2018.

Eric Gales spillede sidste gang i Danmark på Blues Heaven Festival 2017, hvor han lukkede og slukkede på festivalens sidste dag. Her var det desværre en noget vrissen Gales, man oplevede. Han var ikke tilfreds med publikums indlevelse – og slet ikke med de temmelig bøvede tilråb, der kom til hans hustru, som spillede slagtøj.

Det ændrede dog ikke på indtrykket af en ekvilibristisk guitarist, der ikke hænger sig i bluesens konventioner. Eric Gales spiller sin bluesrock med et freejazz-inspireret udtryk, og som hos forbilledet Jimi Hendrix er det gerne hårdtslående, improvisatorisk og funky.

Eric Gales’ seneste albumudspil er Middle of the road fra 2017, som er plade nummer fjorten fra hans side. Hertil kommer cd’er med The Gales Bros. og trioen Pinnick Gales Pridgen.

Med sig i Danmark har Eric Gales ligesom på Blues Heaven trommeslageren Nicholas Hayes og LaDonna Hayes på percussion og kor. Bassisten fra sidste år, Terrence Baize, er denne gang skiftet ud med Cody Wright. Denne har arbejdet sammen med Eric Gales gennem flere år og har også spillet med blandt andre Albert Cummings.

Sommerens tre danske koncerter finder sted som følger:

  • 25. juli: Bartof Station, Frederiksberg (billetter her)
  • 26. juli: Underværket, Randers (billetter her)
  • 27. juli: Freddy’s, Frederikshavn (billetter på tlf. 20 43 77 40)