Gang i bluescyklen

Martin Jønsson

Martin Jønsson

Blueskartellet i Horsens sparker gang i forårsprogrammet med en solid omgang orgelblues. Martin Jønsson Blues & Boogie Combo med lokale Jesper Bjarnesen på guitar og sang spiller på KulisseLageret på fredag den 3. februar.

Martin Jønsson Blues & Boogie Combo er en kvartet med forkærlighed for blues, boogie og rock ’n’ roll.

Centralt i bandet er den unikke lyd fra et Hammond B3-orgel med Leslieboks (en særlig roterende højtaler, hvis rotationshastighed kan styres af organisten). Orgelet blev oprindelig udviklet til kirkebrug i USA, og når organisten sidder og banker fødderne i baspedalerne og hænderne i tangenterne, mens kroppen svinger fra side til side, er det ikke svært at forstå, hvor ideen til kælenavnet ”salmecyklen” kommer fra. Fredag er der dog – så vidt vides – ikke nogen salmer på sætlisten.

Martin Jønsson, der betjener tangenter og baspedaler på det 200 kg tunge instrument, bakkes op af tre velkendte herrer fra den danske blues-scene: Jesper Bjarnesen på guitar og vokal, Jens Haack på saxofon og Claus Daugaard på trommer.

Jens Haacks navn står på coveret af bunker af danske udgivelser gennem de sidste 40 år. Hvis man tjekker Discogs.com, der er en side med oversigt over stort set alle udgivelser gennem tiderne, dukker hans navn op på 183 forskellige plader. Shu-Bi-Dua, Pia Raug, Nanna, Rocazino, Søs Fenger, Sebastian, Moonjam, Lis Sørensen og One Two er en håndfuld helt tilfældigt udvalgte indspilninger, der har fået et vellydende Haack fra saxofonen.

Claus Daugaard er efterhånden en hyppigt anvendt trommeslager i bluesmiljøet, men han er måske bedst kendt for at være fast mand hos Ole Frimer for tiden.

Jesper Bjarnesen

Jesper Bjarnesen

Jesper Bjarnesen er en velkendt bluesmand i det horsensianske musikmiljø, og hans stemme og kompetente guitarspil er en fin musikalsk dialogpartner for Jønssons vrælende Hammond.

Repertoiret spænder lige fra blues, soul og rock ’n’ roll til stemningsfulde ballader, der er hentet fra navne som B.B. King, Ray Charles, Marvin Gaye og Donny Hathaway.

Entréen er 100 kroner, og medlemmer af Blueskartellet slipper lidt billigere. Dørene åbnes klokken 20, og de fire bluesfolk går på scenen klokken 21:00.