Guitarguf på Værket

Tedeschi-Web-ImageAf Kenth K. Nielsen
Artikel fra Bibzoom

Lørdag den 8. april stod i den solide guitarblues’ og -rocks navn. Ingen tvivl om det. Med overlegent greb om deres kram satte Tedeschi Trucks Band trumf på og beviste, at de er et ikke mindre end fremragende band. Og  det er fuldt fortjent, at Derek Trucks har været at finde på musikmagasinet Rolling stones liste over de bedste guitarister. Fuldt fortjent!

Aftenen på Værket i Randers var tæt på perfekt. Det var en tilsyneladende fuld sal, dvs. omkring 1100 publikummer, der tog imod bandet. Stemningen var høj, forventningerne ligeså, og de blev indfriet. Folk kom fra nær og fjern – i bogstaveligste forstand. Min sidemand i salen var således kommet fra Tyskland – via Sjælland – for at høre netop Tedeschi Trucks Band. Derudover var det et meget blandet publikum. Måske nok en overvægt af mænd, der var ude på “herretur”, men aldersmæssigt var vist nærmest alle generationer repræsenteret.

Og når Tedeschi Trucks Band stiller op, er det med det helt store hold. Ikke mindre end to trommeslagere/percussionister, tre blæsere og tre korsangere – mindre kan ikke gøre det. De leverer så også den helt fede lyd i et repertoire, der i bund og grund er bluesbaseret. Men der er også afstikkere til soul og rock – man kommer paletten rundt. Og det er en fornøjelse. Der bliver givet plads til soli, uden det overskygger helheden. Der bliver bevist, at man fortjener pladsen på føromtalte liste, men uden at det bliver utidigt blær.

I noget der ligner to timer blev publikum diverteret med denne fornemme musik. Værket i Randers har igen markeret sig som et godt spillested, der formår at trække interessante navne til. Godt gået!