Hjælp med at få de næste to Big Creek Slim-plader udgivet

Big Creek Slim
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Det er næppe gået nogens næse forbi, at det har været småt med spillejobbene i 2020 og 2021. Dermed har der heller ikke været mange indtægter for bluesfolket, og derfor må en del musikere ty til alternative indtægtskilder, når nye udgivelser skal finansieres.

Big Creek Slim har ikke ligget på den lade side under coronaperioden. Han har indspillet originalt materiale nok til fem(!) album, og de to af dem er han nu klar til at udgive på cd og vinyl. Finansieringen skal tilvejebringes via crowdfunding, og på Booomerang.dk har man nu mulighed for at være med til at gøre albummene til virkelighed.

Big Creek Slim
Foto: Frank Nielsen

Andenrangsborger

De to plader, som skal udkomme i marts/april 2021, får titlerne Migration blues og Twenty-twenty blues. Om Migration blues fortæller Big Creek Slim:

”Sangene på dette album dukkede op i mit hoved, mens jeg kæmpede mig igennem 2019 og ansøgte om familiesammenføring under den danske “racistregering”. Undervejs blev jeg gjort til en andenrangsborger i mit eget land, mens jeg forsøgte at tilfredsstille systemet, boligudlejeren og min kone. Jeg lykkedes – ikke særlig overraskende, [ikke] med nogen af delene.”

Coronablues

Twenty-twenty blues er Big Creek Slims reaktion på det forgangne års fortrædeligheder. Om dette album siger han:

Big Creek Slim
Foto: Frank Nielsen

”2020 er året, vi alle vil huske. Disse sange kom af sig selv, mens jeg var i karantæne i et af verdens epicentre for coronavirussen, påvirket af al den polemik, kedsomhed, paranoia, ensomhed, fortvivlelse og svindende håb, som hver og en af os i varierende grad sloges med. Dette er mit bidrag til den verdensomspændende coronablues.”

Sangene på Migration blues og Twenty-twenty blues er first takes, som Big Creek Slim har indspillet på en gammel spolebåndoptager, direkte fra hukommelsen.

Releasekoncerter

Big Creek Slim
Foto: Frank Nielsen

Når Danmark åbner igen post-coronakrise, vil Big Creek Slim tage dem og resten af sit imponerende sangkatalog med på landevejen og spille releasekoncerter i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Deltager man i crowdfundingen, inviteres man med til en af disse tre koncerter.

Det er dog blot ét af de frynsegoder, man kan opnå ved at donere penge til udgivelsen af de to plader. Alt efter donationens størrelse kan bidragene veksles til mellem én og fire Big Creek Slim-plader, t-shirts og en ”juke joint party package”, en hjemmekoncert eller en Big Creek Slim-koncert på donorens spillested.

De donerede midler skal dække billeder, layout, NCB (afgift) samt tryk af de to udgivelser (både lp og cd). Et eventuelt overskud vil gå til næste album.

Man kan deltage i crowdfundingen og læse meget mere om de forskellige incitamenter på Booomerang.dk’s hjemmeside her.

Se og hør desuden Big Creek Slim selv fortælle om projektet her: