Kent Thomsen & De Dyre Drenge udgiver album.

Kent Thomsen & De Dyre Drenge

Så er den god nok: ”Kent Thomsen & De Dyre Drenge” udgiver snart deres første album. Arbejdstitlen er ”Blues paa Dansk…”, om det bliver den endelige titel vides ikke endnu.

”Musikken er lånt i Amerika, sangene kommer fra hjertet af.”

Og Jylland, mange af teksterne er nemlig på vestjysk. Handlende om f.eks. den farlige cocktail af pløjestævne og for mange Gule Ærter i ”Plovstæwn’ Boogie”. Eller om det dobbelt trælse i, at konen vælger lige netop skraldemanden at stikke af med i ”Skraldemand Blues”. Gysende, nye og for TV-seerne hidtil hemmeligholdte aspekter af det at være en bonderøv.

En vemodig, underspillet udgave af ”Sangen om Larsen” og et mere moderne bud på Povl Dissing og Laus Bengtsons ”Godt nyt i dag” udvider begrebet Blues på dansk, som yderligere perspektiveres af Kent Thomsens egen work-song ”Så’n er dét”.

Orkesteret er det samme siden 1985, Niels Ole Thorning, tangenter, Niels ”Nello” Mogensen, bas, og Per Kolling, slagtøj. Desuden medvirker en række gæster, bl.a. Lei og Lupe Moe og Johnny Madsen.

De allersidste små takes laves i nærmeste fremtid, så venter mixning og mastering, så et endeligt udgivelsestidspunkt er endnu ikke fastlagt, men i løbet af Q2 eller Q3 2011 er et realistisk bud, mener Kent Thomsen.