Mojo Blues Bar – koncert program for februar 2014.

mojoSkandinaviens bluesmekka og landets ældste bluesspillested – nu med 30 år på bagen! – ligger i indre København. Nærmere betegnet i Løngangsstræde, kun et stenkast fra Rådhuspladsen. Med omkring 400 koncerter årligt byder det intime og hyggelige spillested på blues og beslægtede genrer dag ud og dag ind. Fra unge opkomlinge, nationale topnavne til legendariske verdensnavne indenfor det blå univers.

Årets korteste måned byder på 28 dage med blues og det der ligner.
Der er fornemt besøg fra udlandet når Mr. Taildragger fra Chicago indtager scenen sammen med The Fried Okra Band, det er den 21. februar og dagen efter den 22. februar er det
Diz Watson og Tony Uter fra henholdsvis England og Jamaica som sammen med Søren Frost og Ole Skipper disker op med et suverænt New Orleans inspireret repertoire.
Om søndagen den 23. er der også fint engelsk besøg når T.D. Lind stiller op med sin akustiske guitar og sin dybe stemme. Fredag den 28. februar gentager vi succesen med ”Miss kozmic Blues” fra Sverige som sammen med the Skybenders leverer rå og rocket blues ala Janis Joplin. Til sidst skal der slås et lille slag for 2 af vores hjemlige acts nemlig Skovgaard og Sunding der spiller den 5. februar og Miriam Mandipira som stiller op med sit orkester den 8. februar. En kort men velrepræsenteret bluesmåned.

Der kan reserveres pladser på tlf 33116453.

Februar programmet ser således ud:

Tirsdag 4. Februar 21.00 Americana Tuesday med Summing Silence, Dirty Old Town & F.W. Smolls

Så er det tid til byens fedeste Americana-klub – Americana Tuesday er som altid et brag af en fest, fri entré og tre fantastiske acts – Det bliver Americana inspireret musik fra sprød vokal til Bobdylansk folk’ over en tungsindig folk’rock – tre gode bud på dansk Americana.

01.00 Late Night Blues med Alain Apaloo

Onsdag 5. Februar21.30 Skovgaard og Sunding

Troels Skovgaard (g/voc) & Michael Sunding (keys/voc)
Superguitaristen Troels Skovgaard og det musikalske legebarn Michael Sunding indtager denne onsdag aften Mojo blues bar med et repertoire fra Ray Charles over Beatles via egne kompositioner og tilbage igen til The Blues.

01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 6. Februar 21.30 Blues Jam med Alain Apaloo

Guitarekvilibristen Alain Apaloo har samlet en ny “kongetrio”. Det er bassisten Arnold Ludvig og trommeslageren Jens Stoklund som styrer rytmerne når Alain folder sig ud på guitaren. Det er åben scene mød op og vær med.

Fredag 7. Februar

22.00 Jake Green Band Entré 70,-
Jake Green (g/vok), Jens Simonsen (b) og Jens Stoklund (d)

Jake Green har i årevis markeret sig på Mojo’s bluesscene med sin grønne guitar og en stærk vokal. Sammen med sit fede band leverer han funky og traditionel guitarblues, der rocker lige ind til benet.

Lørdag 8. Februar 22.00 Miriam Mandipira & The Hoffmann Band Entré 80,-

Miriam Mandipira (voc), Kristian Hoffmann (g), Martin Krogh (b) og Morten Hæsum (d)
En fantastisk sangerinde fra Zimbabwe indtager Mojo med et stærkt blues orkester. Flankeret af guitaristen Kristian Hoffmann og bakket op af en superstærk rytmegruppe hylder Miriam Mandipira sine musikalske rødder og inspiration. Hun går tilbage i tiden, ned i de tabte guldkorn fra 20’erne og 30’erne, for atter at give en uforglemmelig aften med soulful blues på Mojo.

Søndag 9. Februar 21.30 Claus Toft

Claus Toft har en lang karriere bag sig. I 80’erne var det Jimi Hendrix der styrede begivenhederne. Her i år 2014 har Claus Toft stadigvæk Jimi Hendrix’ vildskab men det er Dobroguitaren, sliderøret og de originale kompositioner, der er i højsædet når han spiller solo på Mojo.

Mandag 10. Februar 21.30 Monday Juke Joint med J. Arlin

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Alain Apaloo der er vært og J. Arlin der er hovednavn.

Tirsdag 11. Februar 21.30 Tuesday Night Brass Band

Peter Marott (trompet/vok), Mads Mathias (sax/vok), Johan Bylling Lang (sax), Anders Larsson (trombone), Henrik Silver (sousafon), Søren Frost (stortromme) og Esben Duus (lilletromme)

I TNBB er det musikernes fælles kærlighed til udadvendt, superswingende old-school funk, New Orleans 2.nd line, jazz, soul og blues, der er på plakaten. Hvis du kan lide Dr. John, The Meters, Jon Cleary, Ray Charles osv, er TNBB et must. Spændende og overraskende gæster dukker op i løbet af aftenen og fuldender oplevelsen af et band der spiller ”Music That Makes People Dance”

01.00 Late night blues med Alain Apaloo

Onsdag 12. Februar 21.30 Paul Banks

Måske dette lands allerbedste folk’blues musiker. En eminent rytmisk og teknisk guitarist. Paul Banks kan som få illudere et helt orkester alene med sin guitar og stemme. Hans stil har fundament i folk, blues og ragtime, men blander desuden elementer fra jazz, R&B og gospel i et personligt univers præget af unikt guitarspil, gode melodier og velskrevne tekster. Verdensklasse.

01.00 Late night blues med Claus Toft

Torsdag 13. Februar 22.00 Blues Jam med Zacharias Celinder, Marco og Laust

En supersolid rytmegruppe styrer aftenens begivenheder. Det er guitariseten Zacharias Celinder der åbner ballet. Det er åben scene med stort potentiale – kom med dit instrument og deltag eller ta’ en lytter, der sker tit overraskende ting.

Fredag 14. Februar 22.00 Ole Frimer Trio Entré 70,-

Ole Frimer (g/vok), Jesper Bylling (b) og Claus Daugaard (d)
Denne trio kom til verden, da Ole Frimer slog sine musikalske talenter sammen med bassisten Jesper Bylling og trommeslageren Nils Bo Poulsen. Hvortil de inkarnerede blues-lyttere vil nikke genkendende. Netop trio-formen er velkendt inden for genren: en guitarist og sanger i forgrunden, og bag ham et par arbejdsmænd på bas og trommer. I dag er det Claus Daugaard der styrer trommerne og det er stadig noget af det fedeste trioblues man kan høre i Danmark. “Blues with a twist”

Lørdag 15. Februar 22.00 Kenn Lending Blues Band Entré 80,-

Kenn Lending (g/voc), Michael Sunding (keys/voc), Dan Rasmussen (b) og Esben Duus (d)
Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk “Bluesmand”, må Kenn Lending være noget af det tætteste man kan komme på dette begreb. I det sydlige USA er en bluesmand en musiker, som lever med sin musik fuldt ud. En der kan begejstre og bevæge sit publikum ved enhver lejlighed, om det er til alvor eller til fest, og er der noget Kenn Lending Blues Band kan – så er det dét.

Søndag 16. Februar 21.03 Akustisk blues med Kenn Lending

Kenn Lending spiller ” Low Down Dog” akustisk blues – Det kan han også.

Mandag 17. Februar 21.30 Monday Juke Joint med Peter Skjerning

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Alain Apaloo der er vært og Peter Skjerning der er hovednavn.

Tirsdag 18. Februar 21.30 African Night

Alain Apaloo (g/voc), Ayi Solomon (perc/kor), Gorm Bülow (keys), Morten Ankerfeldt (b) og Rasmus Lund (d)
Mojo har genoptaget et forrygende projekt – African Night. Ayi Solomon, Alain Apaloo og Rasmus Lund havde for nogle år siden et sjovt projekt kørende med svedige rytmer og spændende gæster. Denne afrikansk inspirerede legeplads er blevet fornyet med nye gæster og frisk energi. African Night – Happy People

01.00 Late Night Blues med Jake Green

Onsdag 19. Februar 22.00 Jes Holtsø og Morten Wittrock feat. Peter Andersen

Jes Holtsø (hca/vok), Morten Wittrock (piano/vok) og Peter Andersen (perc)
– en duo man kan mærke – nu med perkussion.

Jes Holtsø fik i 2102 prisen “Årets Danske Blues Navn”. Hans evne til at fange og fastholde sit publikum med personlighed, integritet, hudløs ærlighed, en god portion sjæl og charme og ikke mindst en sjælden stærk og intens stemme var ordene han fik med sammen med prisen – ”flot”. Sammen med pianisten Morten Wittrock giver han et forfriskende bud på, hvordan blues, soul og rock kan smeltes sammen i et bredt, nutidigt og langtidsholdbart musikalsk udtryk. Denne aften har de også Peter Andersen med på diverse slagting.

01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 20. Februar 22.00 Blues Jam med Hans Knudsen, Ronni Boysen, Marco og Laust

Det er årets bluesnavn 2013 Ronni Boysen og Pianisten Hans Knudsen der åbner denne torsdags jam. Der er lagt op til blues af den fede slags, så grib dit instrument og il til Mojo, der sker tit overraskende ting når jam’en folder sig ud.

Fredag 21. Februar 22.00 Taildragger med The Fried Okra Band (USA/DK) Entré 90,-

Taildragger er et amerikansk navn på Chicagos bluesscene, som har vundet frem i de senere år. Han står for en meget rå blues a la Howlin Wolf og startede som en imitator af den gamle blueskæmpe. Under Taildragger ligger et musikalsk gyngende og gentagende groove. De seneste år har Taildragger markeret sig som et selvstændigt bluesnavn, der har spillet med de bedste musikere i Chicago – vi nævner i flæng Lurrie Bell, Billy Branch og nyligt afdøde Jimmie Dawkins. I København er det The Fried Okra Band og Søren Bøjgaard, der sammen med Taildraggers guitarist José Luis Pardo står for backingen – og de kender deres gentagende 1-akkordsgroove.

Lørdag 22. Februar 22.00 Diz Watson Band (UK/JAM/DK) Entré 80,-

Diz Watson (keys/voc), Tony ”Groco” Uter (congas), Ole Skipper (b) og Søren Frost (d)

Rock’n Roll Barrell Blues med en af Englands allerbedste pianister. Med inspiration hentet Hos Dr. John, Professor Longhair og andre New Orleans legender bevæger Diz Watson sig ud i et storswingende repertoire, der går lige i benene. En sjælden fornøjelse at op leve så stor en kapacitet på en Mojo-lørdag – og så er det endda sammen med Tony ”Groco” Uter – en legendarisk kapacitet som fylder 85 i år. Han har en historie der går helt tilbage til Bob Marley og Alexis Korners storhedstid – det bliver ikke større.

Søndag 23. Februar 21.30 T.D. Lind

Engelskfødte T.D. Lind har turneret i USA, England og Frankrig med guitaren under armen.
Han beskrives som en fantastisk sanger med en bemærkelsesværdig underspillet intensitet.
Det bliver et nyt og spændende musikalsk bekendtskab.

Mandag 24. Februar 21.30 Monday Juke Joint med Andy Fite

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Alain Apaloo der er vært og Andy Fite der er hovednavnet.

Tirsdag 25. Februar 21.30 Soulful Tuesday med M’Ndavi Magdalena Maduaka, Cosmic Clown og Feridah Rose

M’Ndavi Magdalena Maduaka: 70’er inspireret følsom songwritersoul.
Cosmic Clown: Med en blanding af uforfærdet engagement, mod og smittende personlighed leverer Cosmic Clown en musikalsk forestilling, hvori pop møder funk, møder jazz og bliver til den selvudnævnte lyd: Puzz.
Feridah Rose: Sanger og sangskriver Feridah Rose, er født i Kampala, Uganda og flyttede til Danmark med sin familie i en alder af 12. Som 17årig blev hun leder af et gospelkor og da chancen bød sig, deltog hun, i DR1s “Talent 09”. Efterfølgende udgav hun sin første EP “Game Of Love” – fem sange i en funky blanding af soul, jazz, pop og sågar reggae.

01.00 Late Night Blues med Alain Apaloo

Onsdag 26. Februar 21.30 Troels Jensen & the Healers featuring Blue Horns & Bells of Joy

Troels Jensen (g/voc/p), Michael Lee Rasmussen (g), Knut Henriksen (b), Asmus Jensen (d), Anders Gaardmand (sax), Bob Rockwell (sax), Nis Toxværd (sax), Lea Thorlann (kor) og Pia Trøjgård (kor)
Troels Jensen er yderst anerkendt i bluesbranchen og har været frontfigur i bandet Delta Blues Band, ligesom han har spillet sammen med Billy Cross i Delta Cross Band. Nu er han frontfigur for det ni mand store bluesorkester, The Healers. “Look This Way” det er et sjældent godt band” Af hensyn til artisten må der først ryges efter koncerten.

01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 27. Februar 22.00 Blues Jam Med Ace of Blues

Simon Ørregaard er kapelmester og jamvært. Det er åben scene og Ace of Blues åbner ballet.
Medbring dit instrument og giv et nummer eller indtag din plads og hør på de andre. Der sker altid noget overraskende – det er jam.

Fredag 28. Februar 22.00 Virginia & the Skybenders (S) Entré 70,-

Her er en sangerinde der sparker … Virginia er fra Sverige og spiller med et superfedt orkester. Der er nerve, tråd og det der er ”værre”. Man glædes i Sverige over denne nye funklende sangerinde – power, feeling og empati er nogle af de ingredienser hun besidder. Sammen med The Skybenders er der lagt op til fed blues med en kraftfuld dame i front: ”Miss Kozmic Blues”. Wauw !

Se mere på Mojo.dk