Nomineringerne til DMA Blues er klar.

Grafik DMA Blues 2014Fra jazzdanmark.dk:

De 5 nominerede til DMA Blues 2014 er nu klar. Den endelige vinder afsløres ved et særligt arrangement under Copenhagen Blues Festival den 24. september kl. 20.00 i Huset-KBH.

Årets bedste danske bluesudgivelse skal igen belønnes med en Danish Music Award. De fem nominerede udgivelser er fundet, og den endelige vinder vil blive offentliggjort under Copenhagen Blues Festival 2014. Overrækkelsen finder sted i Huset-KBH den 24. september kl. 20.00, og der er fri entré samt efterfølgende minikoncert med vinderen af Copenhagen Blues Festivals egen pris ”Årets Danske Blues Navn”. Det er anden gang, at genreorganisationerne JazzDanmark og ROSA uddeler prisen, efter de sidste år var med til at genoplive DMA Blues efter 3 års pause.


De nominerede er…

Igen i år er bidragene blevet vurderet af en uvildig jury, som har lyttet sig igennem plader, der dækker over udgivelser fra sidste halvår af 2013 og første halvår 2014. Blandt de nominerede er sidste års vinder Thorbjørn Risager, mens de andre fire nominerede tæller velkendte navne fra den danske blues scene: Ole Frimer Band, Paul Banks, Blues Jamboree og Delta Blues Band.

Med relanceringen af DMA Blues prisen er det håbet, at prisen kan være med til styrke den danske blues-scene og forhåbentlig være med til at sende musikerne og musikken ud over landets grænser. Herhjemme har Frederikshavn Blues Festival vist interesse for DMA Blues, således at festivalen fremover gerne vil tilbyde en plads på festivalen til vinderen.


De nominerede til ’Årets Danske Bluesudgivelse’ er:

Blues Jamboree: Ride Train Ride, Grab a Root an’ Growl (Straight Shooter/Gateway)

Delta Blues Band: Stonewashed (Longlife Records)

Ole Frimer Band: Blålys (Longlife Records)

Paul Banks: Blackberry Wine (Stunt Records)

Thorbjørn Risager & The Black Tornado: Too Many Roads (RUF Records)


Hvad:
Uddeling af DMA Blues pris til ’Årets Danske Bluesudgivelse’ + ’Årets Danske Blues Navn’ ved Copenhagen Blues Festival.

Hvor:
Huset-KBH Relation – tidligere Husets Café

Hvornår: 24. september kl. 20.00

Pris: Gratis entré og alle er selvfølgelig velkommen.