Robert Cray til Odense i Juli.

image001
ROBERT CRAY BAND på Posten i Odense 15. juli – eneste koncert i Danmark.
Han er et ikon, den 57-årige, legendari­ske blues/soul-guitarist og sanger, Ro­bert Cray. Han har fem Grammy Awards, 15 hitlistealbum, tusindvis af udsolgte koncerter og tolv millioner solgte album bag sig og er et levende bevis på, at bluesmusikere bliver bedre med alderen.

I øjeblikket er Cray på en omfattende USA og Europa-turné og mandag 15. juli giver han sin eneste koncert Den­mark i denne omgang. Det foregår lige midt i landet – nemlig på Posten i Odense.

I sensommeren 2012 udgav Robert Cray sit 16. studiealbum, ”Nothin but love”, som i januar blev kåret til ”Album of the year” af verdens største guitarmagasin – ”Guitarist”. Med selv samme album gjorde Cray også for alvor sit indtog i Danmark, og anmelderne var svært begejstrede. Med fem stjerner i GAFFA, Ber­lingske og BT”, fire stjerner i “Nordjyske Stiftstidende”, samt pæne ord og anbefalinger fra blogs såsom “Midt i en Beattid”, “Jazznyt” og “Capac” red han på en bølge af succes og anerkendelse, som ingen ende ville tage. Robert Cray strøg derudover også direkte ind på P4 med ”Nothin But Love”.

”Crays 16. studiealbum synger højt til englenes himmel af klasse, kærlighed, stemning og noget så sjældent som god smag. (…) ”Nothin but love” er det bedste, jeg har hørt fra Robert Crays hånd i mange år…”, lød det i BTs anmeldelse af albummet.

Også den nu afdøde journalist Torben Billes roser albummet, og levner ikke tvivl om, at Cray er en kon­certoplevelse værd – ”Cray kan stadig få sin Stratocaster til både at græde og juble. Han kan flytte fingrene, men skynder sig langsomt, og det er jo i en guitarkasse, hele hemmeligheden ved “the blues”. Plus det håb og den selvransagelse, der giver ekko overalt i musikken. Og som man ikke kan øve sig til…”

Bag sig har Robert Cray et band, der anført af keyboardspilleren Jim Pugh både er til honky tonk og til Memphis-soul. Samt bassisten Richard Cousins og trommeslageren Tony Braunagel, som begge har været med i mange år og er en stor faktor for denne sammentømrede kvartets succes. Så er man til musik i ver­densklasse, bør man ikke snyde sig selv for en tur til det fine Fyn i midten af juli, hvor Robert Cray Band vil byde på god gedigen blues/soul og sprede intet andet end kærlighed.

Mandag den 15. juli. kl. 20:00 – 21:30 (dørene åbnes kl .19:00)
Musikhuset Posten
Østre Stationsvej 35
5000 Odense C.
+45 66 136 020

http://www.postenlive.dk/nyheder.php?sid=94&nyhed=robert-cray-band-us

Pris Kr. 285,- + gebyr. (325,- v. indgang)
Billetter købes på http://www.billetlugen.dk/musik/30139/robert-cray-band/