The Cornfeds vinder Danish Blues Challenge

the-cornfeds-1Af Peter Widmer

Foto: Kurt Helge

Danish Blues Challenge 2016 løb af stablen for sjette gang lørdag den 29. oktober, og blev afholdt af B’ Sharp, Silkeborg Rhythm ’n’ Blues Association, i samarbejde med Jysk Blues Netværk.

Det velbesøgte og vellykkede arrangement fandt sted i Kedelhuset, Papirfabrikken, i Silkeborg.

Årets vindernavn blev The Cornfeds.

Et enigt dommerpanels begrundelse for at lade vindervalget falde på The Cornfeds var:

”Orkesteret viser originalitet og spilleglæde og har stor respekt for blues-rødderne. The Cornfeds befinder sig på et klart professionelt niveau, og det har blandt andet været en fornøjelse at opleve en samlende trommeslager i front. The Cornfeds spiller med et fedt, svampet og unikt groove, som nok skal bringe dem videre i karrieren, og vi er sikre på, at dette fine band vil kunne repræsentere Danmark ved European Blues Challenge 2017.”

Møblomania Blues Award

Vinder man Danish Blues Challenge, bliver man også tildelt Møblomania Blues Award, der er en kontant præmie på 5.000 kr. Desuden får man en kunstgenstand udført af den lokale keramiker Henriette Duckert. Og så får man naturligvis et vinderdiplom.

Sidst, men absolut ikke mindst, kvalificerer man sig til at konkurrere med blues-kunstnere fra ca. 20 forskellige europæiske lande ved European Blues Challenge.

Således også dette års vindernavn, The Cornfeds, der skal forsvare de danske farver ved European Blues Challenge næste år. Samme bliver afviklet til april 2017, og kommer til at foregå i Horsens, hvor Blues Kartellet er primus motor, og Jysk Blues Netværk kollaborerer.

Læs Bluesnews.dk’s anmeldelse af The Cornfeds’ debutalbum her.