Trouble Cats får ny trommeslager

Trouble Cats i nyeste konstellation, med den nye trommeslager Henrik Thorsen yderst til højre. Foto: Frank Nielsen

Trouble Cats i nyeste konstellation, med den nye trommeslager Henrik Thorsen yderst til højre.
Foto: Frank Nielsen

Af Peter Widmer

I al stilfærdighed har det legendariske rhythm ’n’ blues-orkester Trouble Cats har fået ny trommeslager. Navnet på kvartettens nye mand er Henrik Thorsen, der blandt andet har spillet med Gasolin og Kim Larsen-kopibandet Peter & de Andre Kopier.

Henrik Thorsen afløser John Simoni, vel nok Danmarks mest underkendte rhythm ’n’ blues-trommemand, der efter 30 år i selskab med Morten Brauner (bas og kor), Martin Blom Hansen (guitar og sang) og Henrik Hansen (mundharpe og sang) valgte at stoppe samarbejdet med sine tre medspillere i løbet af sommeren 2016.

Ifølge Morten Brauner stoppede John Simoni, i al fredsommelighed og uden drama, med at tæske i tønderne hos Trouble Cats på grund af for meget arbejde i sin forretning som naturvejleder på Djursland. ”Desuden havde vi forskellige ambitioner,” siger Morten Brauner til Bluesnews.dk.

I har nærmest listet omkring på kattepoter angående jeres nye trommeslager.

– Ja, vi har ikke rigtig gjort noget ud af at fortælle omverdenen om det, bekendtgør Morten Brauner – så sandt, som det er sagt.

Hvordan fandt I frem til Henrik Thorsen?

Det var Martin (Blom Hansen), der havde kontakten, fortæller Morten Brauner.

Nu har I andre i Trouble Cats fået nogle år på bagen, men hvad med Henrik Thorsen?

– Han er født i 1966, så han er jo heller ikke nogen vårhare, og så har han stor erfaring som musiker.

Stor erfaring som musiker, siger du, men hvad med rhythm ’n’ blues og roots rock, som Trouble Cats står for i dag?

– De genrer havde Henrik Thorsen ingen erfaring med, men det tør nok siges, at han er kommet efter det lynhurtigt, fastslår Morten Brauner.

Hvordan har Trouble Cats det så i dag med jeres nye konstellation?

– Orkesteret er strålende af glæde, og der er en fantastisk dejlig stemning i bandet. Med andre ord er vi glade og tilfredse, og vi har aldrig været bedre, slutter Morten Brauner.

Trouble Cats drager på 30-års jubilæumsturné i februar og november til næste år, men det forventes også, at der bliver lejlighed til at høre orkesteret hen over sommeren 2017.

Desuden arbejder bandet for tiden på en single, og til foråret næste år kommer der endvidere et dugfriskt live-album fra det legendariske orkester.

Sidst, men ikke mindst har Trouble Cats et studie-album i støbeskeen. Albummet forventes at komme på gaden i løbet af efteråret 2017.