Tuesday Night Brass Band udgiver børneplade

Tuesday Night Brass Band
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Tuesday Night Brass Band var gennem flere år et fast månedligt indslag på Mojo Blues Bar i København. Her er der nemlig den første tirsdag i hver måned ”New Orleans Night”, og Tuesday Night Brass Band er netop indbegrebet af New Orleans-musik.

Orkestret spiller funk, blues, rhythm & blues og jazz i second line-stil, inspireret af for eksempel Dr. John, Rebirth Brass Band og The Meters, og nu har Tuesday Night Brass Band været i studiet og udsat en række klassiske danske og skandinaviske børnesange for deres New Orleans brass band-arrangementer.

Et vaskeægte børnealbum

Sidste år spillede Tuesday Night Brass Band en koncert i Børnekulturhus Ama’r, og det inspirerede dem til at lave et vaskeægte børnealbum. Brass for børn er titlen på albummet, der udkommer den 16. januar 2023, og her kan man høre bandets originale, funky tag på kendte sange som ”Bro bro brille”, ”Jeg en gård mig bygge vil” og ”Oles nye autobil”.

Fra Astrid Lindgrens univers kommer ”Lille kat” og ”Her kommer Pippi Langstrømpe”, og fra dansk børnefilm og -tv hører man for eksempel ”Blæksprutten” (fra Bennys badekar) og ”Bondemanden” og ”Kajs sang” (fra Kaj og Andrea).

Bjarke Nikolajsen
Foto: Jakob Wandam

Tuesday Night Brass Band består af nogle af landets bedste New Orleans-orienterede musikere med erfaring fra orkestre som SP Just Frost, WonderBrazz, Jazz Five og Brassflavour. Bandet har eksisteret i ti år, og besætningen i dag er Bjarke Nikolajsen (trompet og kor), Johan Bylling Lang (saxofon, klarinet og kor), Ola Åkerman (trombone og kor), Henrik Silver (sousafon, leadvokal og kor), Esben Duus (lilletromme, percussion og kor) og Søren Frost (stortromme, percussion og kor).

Gæster

Henrik Silver
Foto: Jakob Wandam

Brass for børn medvirker desuden en række gæster. På ”Fredes sang” spiller sangens komponist, selveste Niels Jørgen Steen klaver, mens Helene Arnfelt synger. Og legendariske Daimi lægger vokal til ”Solen er så rød, mor”.

Tuesday Night Brass Band har to tidligere udgivelser på samvittigheden. Albummet Live at the Village udkom i 2014, og ep’en Come on out fulgte i 2018. Begge blev udsendt på vinyl, men Brass for børn vil udelukkende være tilgængelig via streaming (pre-save albummet her).

Der er releasekoncert for Brass for børn i Børnekulturhus Ama’r i København søndag den 15. januar klokken 14 (se her eller på Facebook-eventet her).