Velkommen, bun venit, bienvenue, willkommen, powitanie, vitajte …

bluesjam-genreNår Horsens byder velkommen til bluesmusikere fra 21 forskellige nationer den 6. til 8. april, sættes alle sejl til for at give gæsterne så god en oplevelse som muligt. Udenlandske studerende fra VIA University College skal byde deres landsmænd velkommen.

Den 6.–8. april huser Horsens den syvende European Blues Challenge. 21 bluesbands fra 21 forskellige nationer dyster om at blive årets vinder. Sidste år fandt begivenheden sted i Italien, og næste år bliver Norge vært.

Det officielle sprog i den interne kommunikation er engelsk, men det er altid rart at møde landsmænd, når man er udenlands. Det er grundtanken bag samarbejdet med uddannelsesinstitutionen VIA University College i Horsens, hvor der i øjeblikket er studerende fra 18 af de 21 nationer, der deltager.

De studerende får fribilletter til arrangementet for hjælpen, men der er en ekstra gevinst for dem.

– VIA University College har en vigtig opgave i at integrere vores internationale studerende i Horsens og introducere dem til kulturlivet i byen. Og European Blues Challenge er en god mulighed for de studerende til at blive en del af et spændende projekt og få nogle gode oplevelser. Vi opfordrer kraftigt de studerende til at tage til koncerterne og heppe på bands’ene fra deres respektive lande, siger uddannelses- og forskningschef Jan Uwe Wolf fra VIA University College.

Han er selv en stor musikelsker og skal se flere af koncerterne de tre dage, challengen varer.

Selve konkurrencen finder sted i Forum Horsens

Selve konkurrencen finder sted i Forum Horsens

De deltagende studerende har allerede fået e-mailadresser på de deltagende bands, og kontakten knyttes før musikerne ankommer. Så er det lettere at forventningsafstemme, hvor de eventuelt skal mødes, eller hvad de kan hjælpe med.

Samarbejdet mellem VIA University College og bluesforeningen Blueskartellet, der lokalt har ansvaret for arrangementet, lægger sig fint i slipstrømmen af Horsens’ velkendte ry for at byde gæster til store events velkommen. Igen inddrages hele byen og alle tilgængelige ressourcer, så gæsterne forhåbentlig føler, at det er hele byen, der siger velkommen – og ikke kun arrangøren.

Det er en tankegang, VIA University College gerne vil bakke op om.

– Sammen med byen Horsens vil VIA og vores studerende gerne hjælpe med til, at de 21 bands får en god oplevelse af byen. Derfor var vi også glade for at blive spurgt, om vores studerende ville hjælpe med at tage imod musikerne. For det må også være sjovt for et band fra f.eks. Frankrig, Finland eller Ungarn at skulle spille i Danmark, og så bliver de taget imod af en af deres landsmænd, som både kan tale deres modersmål, og som samtidig kan introducere dem til de gode steder i Horsens, siger Jan Uwe Wolf.