Anmeldelse: Jensen’s Juke Joint: Jensen’s Juke Joint (GAYA Studio)

Af Jakob Wandam

Jensen’s Juke Joint er et relativt nyt band fra Holbæk, som har eksisteret siden 2017, men hvis fire medlemmer alle har erfaring fra det lokale musikliv.

Frontfiguren er sanger og guitarist Stig Jensen, der også står for det meste af sangskrivningen. Han bakkes op af Peter Beer på bas, Søren ”Nix” Nikolajsen på mundharpe og Jesper Danielsen på trommer, og bandet har i fællesskab begået arrangementerne på Jensen’s Juke Joint.

Stilmæssigt minder Jensen’s Juke Joint mest om den contemporary electric blues, der opstod i hælene på 1960’ernes britiske blues-boom – efter at de psykedeliske bølger havde lagt sig. Her er beundringen for det afroamerikanske forlæg oprigtig og åbenlys, men rock-påvirkningen og de hvide udøveres lysere stemmer giver et lidt mere fersk udtryk.

Jensen’s Juke Joint trækker således på inspiration fra både Chicago blues og front porch-hyggeblues og skaber en hybrid, der må gøre sig godt ved sommerdagenes cafékoncerter og lignende. Det er feel good-blues, som uvægerligt må få tilhørernes fødder til at vippe i takt, drevet frem af Nix Nikolajsens allestedsnærværende mundharpe.

Der er undtagelser som den Frimer-lignende slow blues ”While you let your hair down”, men ellers er det meste af repertoiret uptempo-partyblues og boogie, eksemplificeret ved den sigende ”Let’s have a juke joint”.

Så meget desto stærkere virker det, når Stig Jensens slide-guitar bryder lydbilledet og skaber noget down home-stemning. Jensens bottleneck-spil er bandets stærkeste kort, og det fungerer allerbedst på de to afsluttende numre, den delta-farvede ”Sealed my fate” og den tunge ”Tears are blinding” – sidstnævnte én af to sange, der har tekst af Christine Kim.

Jensen’s Juke Joint er en fin præsentations-cd fra et band, der skal roses for at turde forlade sig på Stig Jensens egne sange og undgå de gamle travere – og for en samling sange, der holder. Læg hertil solidt musikerskab, og du har et orkester, som nok kunne være værd at gå ud og opleve live på de nordvestsjællandske scener, og som også bør få chancen andre steder i landet.