Holtsø & Wittrock fejrer jubilæum med 7”-single

Tekst: Jakob Wandam

I 2020 er det ti år, siden makkerparret Jes Holtsø og Morten Wittrock havde deres fælles pladedebut. Det bliver fejret med single-udgivelsen ”Holding on”, der udsendes som noget så oldschool som en 7”-vinylsingle med 45 omdrejninger i minuttet.

Sanger Jes Holtsø og pianist, komponist og producer Morten Wittrock kom sammen frem i offentlighedens søgelys i tv-programmet Talent 2009 på DR1. Her nåede de finalen, og opmærksomheden udmøntede sig i deres første album Jes Holtsø & Morten Wittrock Band, der udkom i 2010.

Siden fulgte Big Easy (2012), Glemte nætter (2015) og Det’ altid nu! (2018) (læs anmeldelse her). I efteråret 2020 udkommer duoens femte album, Can’t let go. ”Holding on” er den anden singleforløber, idet ”Love a wonderful disease” blev lanceret i maj (læs mere her).

I grænselandet

Holtsø & Wittrock ved Jam Days 2018 i Odense
Foto: Peter Widmer

Holtsø & Wittrock præsenterer selv ”Holding on” og b-siden ”The bright side” som værende ”i det grænseland mellem blues, soul og rock, som er blevet deres trademark. Denne gang dog med en lidt mere organisk og håndspillet tilgang til genrerne.”

Bluesnews.dk har lyttet til begge numre, og sammen med ”Love a wonderful disease” lover de endog rigtig godt for det kommende album!

Musikerne på singlen er gamle kendinge i Holtsø & Wittrock-sammenhæng og tæller blandt andre topfolk som guitaristerne Knud Møller og Jacob Rathje, blæserfolkene Peter Marott og Anders Gaardmand samt amerikanerne John Chipman og Charlie McCoy på henholdsvis trommer og mundharpe.

Holdbarhed

Morten Wittrock og Jes Holtsø

Et allstar-kor bestående af Ivan Pedersen, Ester Brohus, Lei Moe, Sahra da Silva, Charlotte Vigel og Bossy Bo er med til at give en fyldig lyd på Holtsø & Wittrocks jubilæumssingle.

”Efter ti år mener jeg, at vi som band for længst har bevist vores holdbarhed og eksistens. Og jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at skride foreløbig,” siger Jes Holtsø i en pressemeddelelse om makkerskabet med Morten Wittrock.

”Holding on” udkommer i dag, den 26. juni.