Beefeaters-organisten Morten Kjerumgaard er død

Morten Kjerumgaard Reumert
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Musikeren Morten Kjerumgaard Reumert er død lørdag morgen den 23. oktober 2021. Det meddeler familien på hans Facebook-side.

Morten Kjerumgaard var organist i den legendariske bluesrock- og syrerock-gruppe Beefeaters, som han blev medlem af i 1965. Beefeaters, der året efter fik Peter Thorup som frontfigur, var banebrydende på den danske rhythm & blues-scene og lod sig desuden inspirere af den psykedeliske rock, som i slutningen af 1960’erne skyllede ind fra udlandet.

Morten Kjerumgaards Hammondorgel var en central del af Beefeaters’ lyd på debutalbummet Beefeaters (1967) og opfølgeren Meet you there (1969). Beefeaters med Kjerumgaard var også backinggruppe for Povl Dissing på flere af dennes tidlige indspilninger, heriblandt gennembrudsalbummet Dissing (også kendt som Nøgne øjne) (1969). Endvidere spillede Morten Kjerumgaard på Peter Thorups 1970-album Wake up your mind.

Efter Beefeaters’ opløsning i 1971 blev det kun til sporadiske indspilninger, blandt andet med Nana Jacobi i 2002 og som en del af orkestret Red Light Roosters i 2009.

Gendannelse

I 2012 var Morten Kjerumgaard gæst på Freddy and the Phantoms’ album Shadows across the country, og i 2018 kunne Morten Kjerumgaard så annoncere en gendannelse af Beefeaters med to af medlemmerne fra Freddy and the Phantoms, Frederik Schnoor og Rune René Hansen, samt bassisten Torben Guldager Rasmussen.

Beefeaters
Foto: Frank Nielsen

Den nye version af Beefeaters spillede en række vel modtagne koncerter i 2018 og 2019, naturligvis med Morten Kjerumgaard ved orglet. Et nyt studiealbum var planlagt, hvortil flere nye numre var skrevet, men coronapandemien fik bremset arbejdet og Beefeaters’ momentum, inden pladen kunne blive indspillet.

Morten Kjerumgaard Reumert blev 75 år.