Blues Heavens “juke joint” flytter

Toby Lee, Mike Ledbetter, J.T. Lauritsen, Kilborn Alley Blues Band
Foto: Peter Widmer

Tekst: Jakob Wandam

Når festivalen Blues Heaven rammer Frederikshavn i den anden weekend i november, tiltrækker det publikummer fra mange dele verden. Blues Heaven er nemlig en bluesfestival på internationalt niveau, hvor man kan få chancen for at se nogle af de allerbedste bluesnavne fra begge sider af Atlanten.

Men det er ikke kun i Arena Nords rummelige rammer, at musikken spiller. Gennem de seneste år er det blevet tradition, at flere af Blues Heaven-kunstnerne spiller mere intime koncerter i Frederikshavn i dagene omkring festivalen. Blues Heavens “officielle juke joint”, som det er blevet kaldt, har hidtil været på Freddy’s Bar, og det lille spillested har lagt lokaler til mange unikke og uforglemmelige musikalske øjeblikke.

Jamme

Curtis Salgado og Nick Moss
Foto: Jakob Wandam

Hvor ellers kunne man se Kilborn Alley Blues Band jamme med Mike Ledbetter, Toby Lee, Wee Willie Walker og J.T. Lauritsen? Eller Nick Moss Band og Dennis Gruenling med Curtis Salgado og Paul Lamb? Kirk Fletcher Band med Monster Mike Welch og Gaye Adegbalola?

I 2022 bliver rammerne imidlertid anderledes. Freddy’s Bars små lokaler har nemlig ofte ikke kunnet matche publikumsinteressen, og koncerterne er blevet udsolgt meget hurtigt. I år bliver der mulighed for at lukke væsentligt flere publikummer ind, når ”juke joint”-koncerterne flytter til Maskinhallen i Skolegade 8 i Frederikshavn.

Kirk Fletcher og Monster Mike Welch
Foto: Jakob Wandam

Hermed forsvinder måske nok noget af den svedige klubstemning, når publikum ikke længere så at sige kommer til at sidde på skødet af musikerne. Men der skal nu nok blive god bluesstemning alligevel, for det er nogle vægtige navne, der kommer til Maskinhallen allerede fra torsdag den 10. november – dagen før selve Blues Heaven starter. Hele Maskinhallens program kan ses nedenfor, og du kan læse om de optrædende her og her.

Læs mere om Blues Heaven, herunder billetkøb, på festivalens hjemmeside her.