Blues med Big Creek Slim & The Cockroaches i Vollsmose.

BigCreekSlim&TheCockroachesPresseAf Peter Widmer.

Er du bare det mindste til blues, må du ikke snyde dig selv for denne eksklusiv-koncert med Big Creek Slim & The Cockroaches! Her får du en enestående chance for at opleve et ganske særligt blues band. Dette orkester er helt unikt, og spiller rå, beskidt og skramlet juke joint blues med masser af ægte blues feeling som få andre (europæiske) blues bands. Man kan stifte bekendtskab med Big Creek Slim & The Cockroaches i Vollsmose Kulturhus, hvor bandet giver deres første koncert på Fyn fredag den 5. september 2014, kl. 20 – 22.

Og så har Marc Rune – alias Big Creek Slim – en stemme, der vil få dig til at gå bagover. Det er nemlig ikke for ingenting, at Marc Rune ofte kaldes “den hvide neger fra Ikast,” for selvom manden er hvid og kommer fra Ikast, så lyder han knaldhamrende sort og amerikansk.

Marc Rune er måske ikke så kendt af den store offentlighed, men i blues-miljøet ved man, hvem han er, og hvad han står for. For eksempel har etablerede blues-navne som mundharpemanden og orkesterlederen Peter Nande med flere spillet en del jobs med Marc Rune i indeværende år.

Marc Rune er født i det jyske i 1983, og er selvlært musiker og sanger. Hans instrumenter er både guitar og mundharpe. I 14 – 15-års-alderen blev Marc Rune fascineret af blues-musikken, men det var først, da han var i de tidlige tyvere, at han begyndte at læse en masse om og virkelig begyndte at spille blues. Hans inspirationskilder er blandt andre Muddy Waters, Charlie Patton, Otis Rush,Son House, Robert Johnson og Howlin’ Wolf.

Hverken gymnasiet eller en senere periode ved Forsvaret sagde Marc Rune særlig meget, så han forlod militæret. Jobs blandt andet som flyttemand fulgte, for dagen og vejen skulle jo klares, men ellers skulle den nu stå på blues på fuld tid, og i 2006 definerede Marc Rune sig virkelig som blues- mand. Snart drog han på en længerevarende blues-pilgrimsrejse til de amerikanske sydstater, hvor han i 2007 indspillede sit i blues-kredse meget roste debut-album “Tumbleweeds.” Her medvirker for eksempel den sorte piano-legende Henry Gray, kendt fra sin tid med Howlin’ Wolfs orkester. Marc Rune har desuden spillet med eks-Rolling Stones guitaristen Mick Taylor samt med Omar & The Howlers.

Med “Tumbleweeds” under bæltet vendte Marc Rune tilbage til Danmark og spillede nogle få koncerter, men så måtte han atter ud i verden. I de senere år har Marc Rune boet i Brazilien, hvor han lever af at spille blues på gader, stræder, værtshuse og klubber med mere. Men han har også indspillet og fået udgivet sit andet album “ninety-nine and a half”.

Marc Rune er en ægte blues-vagabond, der kun sjældent runder Europa, men når han gør det, sker der noget. Således vandt Big Creek Slim & The Cockroaches konkurrencen Danish Blues Challengei 2013, og i år forsvarede bandet de danske farver ved European Blues Challengei Riga, Letland. Og dét med karakteristisk ægte blues “feeling”, autencitet, autoritet og originalitet.

Big Creek Slim & The Cockroaches er: Marc Rune: Vokal, guitar og mundharpe, Morten Rune: Guitar, Filip Dybjerg: Bas og Kim Thomsen: Trommer.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg.

Læs mere på Vollsmose Kulturhus hjemmeside.