Blues Music Award-nominerede Bernard Allison på Danmarksturné

Bernard Allison

Tekst: Jakob Wandam

Som Bluesnews.dk tidligere har fortalt, kommer den amerikanske guitarist, sanger og sangskriver Bernard Allison til både Underværket i Randers (læs her) og Rampelys i Silkeborg (læs her).

Men faktisk er Bernard Allison på en hel lille Danmarksturné i uge 4. Og det er en bluesmand med vinden i ryggen, der kommer til seks spillesteder i landet. Den 10. januar annoncerede The Blues Foundation nemlig de nominerede til dette års Blues Music Awards (BMA), som er den største og mest velanskrevne bluespris i verden. Og her var et anerkendende nik til Bernard Allison, der er nomineret i kategorien Blues Rock Album for sin 2022-udgivelse Highs & lows.

Det er Bernard Allisons tredje BMA-nominering. Om det lykkes ham at få en statuette med hjem denne gang, hvor feltet af nominerede desuden omfatter Eric Gales, Tinsley Ellis, Albert Castiglia og Colin James, finder vi ud af, når priserne bliver uddelt den 11. maj i Memphis, Tennessee.

Dobbelt prisvinder

Hædersbevisninger er nu ikke noget, der er nyt for den 57-årige Bernard Allison. Han blev således dobbelt prisvinder i 2021 ved Independent Blues Awards, som forestås af tidsskriftet Making a scene! Her blev Bernard Allison kåret som Male Artist of the Year, og hans album Songs from the road blev udnævnt til Best Live Release.

Nu er Bernard Allison som nævnt aktuel med albummet Highs & lows, og det gik direkte ind på førstepladsen på Billboards Top US Blues Albums-hitliste.

Så der er altså grund til at skrue forventningerne op, når Bernard Allison og hans band – Allen Matthew Kimathi (trommer), George Moye (bas) og Eric Cannavaro (keyboards) – i den kommende uge spiller seks koncerter på dansk grund.

Turnéplanen ser ud som følger:

  • Mandag den 23. januar: Godset, Kolding
  • Tirsdag den 24. januar: Dexter, Odense
  • Onsdag den 25. januar: Portalen, Greve
  • Torsdag den 26. januar: Sidesporet, Holbæk
  • Fredag den 27. januar: Underværket, Randers
  • Lørdag den 28. januar: Rampelys, Silkeborg