Bluesens melodi grand prix

Af Jakob Wandam

Lørdag den 28. oktober er der Danish Blues Challenge i Kedelhuset i Silkeborg. Danish Blues Challenge er bluesmusikkens svar på melodi grand prix; en konkurrence, hvor vinderen ud over æren, en kunstgenstand og 5.000 gode danske kroner får retten til at forsvare de danske farver ved European Blues Challenge.

Konkurrencen arrangeres af Jysk Blues Netværk og B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association med det formål at gøre dansk blues kendt, også på den internationale scene.

Kriterier

De deltagende musikere bedømmes ud fra fire kriterier:

  1. Blues-originalitet. Det er tilladt at spille covernumre eller traditionals, men uanset om kunstnerne spiller egne eller andres numre, skal de spille med egenart og særpræg, og den blå tone skal være udgangspunktet og essensen.
  2. Instrumental-talent. Der bedømmes på den enkelte musikers evner på sit instrument – både individuelt og i sammenspillet med andre musikere.
  3. Vokal-talent. Der bedømmes både på sangerens vokale evner og samspillet med musikerne.
  4. Sceneoptræden. Musikerne bedømmes såvel på deres samspil på scenen som deres evne til at komme ud over scenekanten og få fat i publikum.

The Cornfeds
Foto: Kurt Helge

Sidste år var det The Cornfeds fra Randers, der løb af med sejren og repræsenterede Danmark ved European Blues Challenge i Horsens (læs her).

Næste års internationale konkurrence finder sted den 15.-18. marts i Hell i Norge.

Deltagere

Der er i år tre deltagere i Danish Blues Challenge – en fjerde deltager, Blackwood, måtte desværre aflyse på grund af sygdom:

BLIK

BLIK alias guitaristen, sangeren og sangskriveren Chris Egerod fra København, sigter efter at sætte nye grænser for bluesgenren med ”rå og beskidt guitar, stramme beats og gyngende bund.” Han skriver og producerer selv sin blues og bluesbaserede musik, hvilket senest har kunnet høres på ep’en Almost angry fra juli i år.

På scenen suppleres BLIK af trommeslageren Kenneth Spenner, bassisten Mikael Sode og af BLIKs looping-pedal, der understøtter trioen som en fjerde mand.

Fried Okra Band

Morten Lunn (Fried Okra Band)
Foto: Frank Nielsen

Det københavnske orkester Fried Okra Band er velkendt på de danske live-scener, lige som de har fire album-udgivelser bag sig. Bandet tager udgangspunkt i hill country blues, som den kendes fra især R.L. Burnside og Junior Kimbrough, men nævner også danske navne som Povl Dissing, Troels Jensen, Peter Thorup og Kenn Lending som inspirationskilder.

Det kommer alt sammen til udtryk i en original musik, der blander blues, garagerock, americana m.m.

Fried Okra Band består af Morten Lunn på guitar og sang, Thomas Crawfurd på trommer og Anders Wallin på bas.

Nellie B.M. & Møller

Nellie B.M. & Møller
Foto: Frank Nielsen

Nellie B.M. er guitaristen og sangeren Niels Børsting Mikkelsen, der spiller såvel egne sange som delta blues-klassikere af f.eks. Robert Johnson og Skip James. Hans makker er trommelageren Lars Møller, og sammen er den randrusianske duo i færd med at skabe sig et navn på især de jyske bluesscener.

De debuterede hos Bluesnight i Randers i 2016 og optrådte også på Randers City Blues Festival 2017, hvor Bluesnews.dk’s anmelder kaldte dem ”en slags dansk udgave af The White Stripes” (læs her).

 

Danish Blues Challenge 2017 finder som nævnt sted i Kedelhuset, Papirfabrikken 72, Silkeborg, og det sker lørdag den 28. oktober fra klokken 20.30. Billetter kan købes her.