Magikeren er gået bort. R.I.P. Magic Slim (1937 – 2013)

Blueslegenden Magic Slim, døde i går, torsdag den 21. februar 2013 på et hospital i Philadelphia. Han var blevet indlagt med blødende mavesår tidligere på måneden og døde i en alder af 75.

Magic Slim har haft særlig tilknytning til Danmark de senere år. Han blandt andet har indspillet med Nalle og har optrådt på dansk grund uattlige gange. I April havde han en større forårsturné planlagt her i landet med koncerter i blandt andet København, Herning, Hillerød, Sønderborg, Fredericia, Viborg og Køge.

Sangeren og guitaristen blev født i Mississippi i 1937, og gennem årtier var han en populær eksponent for den elektriske Chicago-blues. Magic Slim ville egentlig have været pianist, men en ulykke i bomuldsmarkerne kostede ham højre lillefinger, så han skiftede til guitar. Slim flyttede i 1994 til Chicago og karrieren kulminerede i de følgende år frem til hans død. I 2009 mistede Magic Slim sin trofaste musikalske partner og lillebror Nick Holt. Magic fortsatte dog ufortrødent og havde de sidste par år nogle af sine mest sucessfulde især i Europa.

Veteranen udgav en lang stribe album fra debuten ’Born Under a Bad Sign’ i 1977 til hans sidste udgivelse, ’Bad Boy’, der udkom sidste år. I 2003 modtog Magic Slim & The Teadrops prisen som “Bluesband of the Year” til Blues Music Awards. Ejeren af Blind Pig Records, Jerry Del Giudice, udtaler: “Magic Slim var hjertet og sjælen i dette pladeselskab. Det var Magic Slim, og gutter som ham og deres musik, der inspirerede os til at starte selskabet i første omgang”.

Alle hans plader bar i høj grad præg af hans særlige autentiske Chicago blues groove, som også kan opleves i klippene øverst og nederst i artiklen.

www.magicslimblues.com