Bonnie Raitt spiller i Tivoli

Foto: Marina Chavez

Af Jakob Wandam

Mandag den 30. juli 2018 er der fornemt besøg i Tivolis Koncertsal i København. Den amerikanske sangerinde, guitarist og sangskriver Bonnie Raitt lægger vejen forbi og spiller sin eneste koncert på dansk grund i løbet af sommerens europaturné.

Bonnie Raitt udgav sit 17. studiealbum, Dig in deep, i 2016. Som de fleste af hendes plader trækker albummet på såvel blues som rock – en stil, Bonnie Raitt mere eller mindre har dyrket, siden hun debuterede med et selvbetitlet album i 1971. Særligt denne første plade var bluesorienteret og bød på gæsteoptrædener af A.C. Reed og Junior Wells.

Raitts kommercielle gennembrud kom dog først med hendes tiende album, det Don Was-producerede Nick of time. Pladen indbragte hende tre grammyer, og den efterfølgende Luck of the draw (1991) gav hende et par store mainstream-hits i ”Something to talk about” og ”I can’t make you love me”.

Bluesmusikken har Bonnie Raitt dog aldrig sluppet. Hun er bredt anerkendt som en af verdens bedste slide-guitarister, og hendes fyldige og karakterfulde sangstemme har inspireret talrige sangerinder som f.eks. Susan Tedeschi. Bonnie Raitt har arbejdet sammen med bl.a. B.B. King, John Lee Hooker og Buddy Guy, og hun stod bag comebacks til Charles Brown, Ruth Brown og Sippie Wallace.

Det er egentlig Amager Bio, der er primus motor bag Bonnie Raitt-koncerten den 30. juli, men fordi spillestedet gennemgår en større renovation hen over foråret og sommeren, bliver det altså Tivolis Koncertsal, der lægger scene til.

Med sig til København har Bonnie Raitt som special guest Jon Cleary. Den 55-årige sanger, pianist og sangskriver er født i England, men har i de seneste tyve år haft base i New Orleans og er en mesterlig udøver af byens karakteristiske blanding af blues, rhythm & blues og funk. Sideløbende med solokarrieren har han i mange år netop spillet med Bonnie Raitt.

Jon Clearys seneste album i eget navn er Live at Chickie Wah Wah, der udkom sidste år, og han har et nyt studiealbum på trapperne.

Billetter til koncerten med Bonnie Raitt + special guest Jon Cleary i Tivolis Koncertsal kan købes her.