Album: Troels Skovgaard – The Album

SkovgaardGuitaristen Troels Skovgaard er ude med nyt album. Hans tredie udspil som solist. Troels er kendt fra utallige sammenhænge primært indefor funk, soul og westcoastrock. Bl.a. i Bamboo Brothers og som efterspurgt sideman. Der ikke tale om en ren blues plade i den forstand. Men alligevel er det en plade med en del bluesreferencer, både musikalsk og i teksterne. Udtrykket kan nok nærmest kaldes “blød singersongwriter med bluessnit”. En oplagt sammenligning kunne være moderne Eric Clapton, i stil med pladerne “Pillgrim” og “Reptile”. Åbningsnummeret “Keep on Playing the Blues” er et glimrende eksempel på disse referencer. Et nummer der på trods af sin titel mere er poppet end blues’et.

Produktion er ganske poleret og behagelig. Overordnet set, tale om en balanceret hyggelig plade, hvor nogle numre tiltider godt kan have en tendens til at “flyde sammen”. Som på så mange andre danske plader, halter vokalen også en smule her. I Troels tilfælde, er det primært med en smule dansk accent på udtalen nu og da. Det er dog også de eneste småting man kan sætte en finger på, hvis man absolut skal. Numrene er velkomponerede og kompositionerne veludførte af erfarne folk. Desuden rummer albummet en ekstra bonus i form af en fin gæsteoptræden af hans datter Mikala Bosetti (der synger på “Me and Manhatten and You”), som giver albummet en fin afveksling.

Det nærmeste vi kommer traditionel blues er numerene “Mrs. River” og “Outta My League”. På førstnævnte er det primæret guitarriffet der leder tankerne hen på Sonny Boy Williamson klassikeren “Help Me” og på sidstnævnte det countryagtige groove ala Thorbjørn Risagers “In The Back of My Mind”. Vi er dog stadigvæk i den radiovenlige poppede ende, som med sikkerhed applere meget bredt, men nok mindre til det traditionelle bluespublikum.

“The Album” er gedigen radiovenlig musik, og det er absolut en plade der er værd at tjekke ud, hvis man er til de nævnte parametre.

Læs mere om albummet og Troels Skovgaard på www.troels-skovgaard.com