Verdensklasse blues, soul og gospelstjerner i Frederikshavn.

Frh_blues_foraar_A4_flyer_webDet Musiske Hus danner lørdag. 27. april rammen om nyskabelsen Frederikshavn Forårs Bluesfestival.

En endags festival med 3 bands som alle tidligere har henrykket publikum og gjort det ekstraordinært godt på novemberfestivalen og mange har efterspurgt netop disse 3 artister. 2 af de optrædende er fra USA, men også Polen er repræsenteret.

“Forårs arrangementet på DMH er et ekstra tiltag og da Diunna Greenleaf og Larry McCray er på turne i Norge og Tyskland og den polske dynamitgruppe med 2 pianoer er også ledig den dag, så har vi været heldige at kunne samle det bedste af det vi tidligere har præsenteret på den store festival første weekend i november. Så intentionerne med de store musikalske oplevelser er uformindskede, sammen med den fantastiske stemning og atmosfære, som altid har været festivalens varemærke. Med dette forårsprogram af svedig og intim blues-soul-rock’n’roll-gospel har selv den mest kræsne overgivet sig.” udtaler Peter Astrup fra blues.dk i Pandrup.

Diunna Greenleaf & Blue Mercy – US
Den multi grammy-nominerede sangerinde, diva og entertainer gjorde sidst en fantastisk figur. “Folk jublede først og senere løb tårene ned at kinderne. Aldrig er festivalernes gæster blevet så medrevne og bevægede, som da gospelsangerinden og BIG MAMA sensationen fra Houston holdt andagt for en bevæget menighed”, fortsætter Peter Astrup. Diunna er nomineret til dette års Koko Taylor award af The Blues Foundation. Diunna, der har en baggrund i gospel musik er påvirket af folk som Koko Taylor og Aretha Franklin. Hun kombinerer det voldsomme shout med gospel, soul og dybtfølt blues der tager publikum på en følelsesmæssig rutsjetur. Diunna er helt sikkert jokeren hvorend hun dukker op…

Larry McCray Band – US
I 2011 kom 52-årige LARRY MCCRAY direkte fra Michigan og satte vildt gang i festen med sit dansevenlige funky blues og eminente guitarspil. Alle havde en fantastisk oplevelse og mange har tigget om at få Larry tilbage – and here he comes. McCray er en af dem, som har ført den blå musik ind i det nye årtusinde med sit sublime guitarspil og en varm og soulpræget stemme. Der er stor respekt omkring hans person i hele blues og rock verdenen. I 2000 fik han »The Orville Gibson Award« som »Best Male Blues Guitarist«, i konkurrence med så kendte folk som Eric Clapton og Jeff Beck.

Boogie Boys – PL
Boogie-Woogie, blues og rock’n roll med fuld blus på 2 pianoer. De 4 polakker tog sidste år folk med storm og fik en til at tro at det var en dampmaskine for fuld udblæsning der stod på scenen. Boogie Boys har efterhånden turneret rundt i det meste af Europa, krydret med flere amerikanske besøg. De var hittet ved sidste års store Polske Bluesgalla.

Igen i år er der indgået et samarbejde med Hotel Jutlandia og Hotel Herman Bang samt Herman Bang B&B, der kan købes festivalbillet til kr. 265,- inkl. gebyr. Ønsker man overnatning med morgenmad er mprisen fra kun kr. 510,- pr. person i db. værelse. Sidste år var dette tilbud en kæmpe succes med alle byens hoteller udsolgt. Der er tilmed mulighed for Blues-Natbus 73N, kl. 01:39 lige uden for døren til bl.a. Sæby, Hjallerup, Vodskov og Aalborg.

Se musikvideoer, hør mp3 filer og se mere om festivalen, artisterne, overnatnings- og bus/togtransportmuligheder samt billetbestilling m.v. på hjemmesiden www.bluesfestivalen.dk.
Fakta:
Frederikshavn Bluesfestival
Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, 9800 Frederikshavn
Lørdag 27. april. kl. 20:00 – 01:00
Billetter købes på www.arenanord.billetten.dk
Pris Kr. 265,- inkl. (300,- v. indgang)
Billet + hotel med morgenmad fra 510 kr. per person i dobbeltværelse
Pressekontakt: Peter Astrup på mail eller telefon 40 63 24 00