Danish Music Awards Blues er klar med de første live-navne

Der skal uddeles tre ikoniske DMA-statuetter, når årets helt store blues-prisfest løber af stablen 14. august på spillestedet Turbinen i Randers. Vanen tro går statuetterne til de kunstnere, der har sat et markant aftryk på den danske bluesscene inden for nye udgivelser og live-optræden i løbet af det seneste år.

Det er cremen af det danske bluesmiljø, der hyldes ved et gennemført award-show, som også byder på flere fremragende live-acts. Og de første navne er nu klar til offentliggørelse.

Kærlighed til musik på tværs af generationer

Shaka og James Loveless

Blandt aftenens optrædende gemmer der sig en helt særlig duo. Popstjerne Shaka og blues-mester James – begge med efternavnet Loveless – indtager nemlig Turbinens scene sammen til DMA Blues.

Shaka Loveless bragede for alvor gennem i 2012 med kæmpehittet “Tomgang”, hvorefter han har været en markant skikkelse på den danske musikscene. Og det kommer ikke fra fremmede. I mere end 30 år har faderen James Loveless været et fyrtårn på den danske bluesscene, blandt andet som sanger i Shades of Blue (der bl.a. også tæller guitarist Uffe Steen), som sidste år modtog Live Prisen ved DMA Blues.

De 2 x Loveless går på scenen med et samspil, der viser med al tydelighed, at de ud over genetik også deler kærlighed til musikken – og ikke mindst den rytmiske musik a la blues, gospel og soul, som James Loveless er rundet af fra barndommen i Alabama, USA.

Islandsk altmulig-troubadour

DMA Blues får også fornemt besøg af den svært definérbare islandske musiker og sangskriver Örn Elías Guðmundsson aka Mugison. Altmuligmanden Mugison mestrer både ballader, støjrock og en god, alsidig portion derimellem, og den kreative karl fra Reykjavik er foruden sine album blevet rost for sine energiske live-optrædener.

Mugison

”Jeg startede ud som en computer-troubadour i 2002. Så begyndte jeg at kede mig, indspillede et rock & roll-album med mine venner, og nu blander jeg alting – som en jonglerende abe,” som Mugison selv formulerer det.

Hele aftenen er under kyndig musikalsk ledelse af husorkesteret bestående af det svenske multitalent Gustaf Ljunggren og den fremragende danske trommeslager Casper Simonsen. Aftenens vært er musiker og sangskriver M.C. Hansen.

Danish Music Awards Blues arrangeres i samarbejde mellem Spillestedet Turbinen, Dansk Rock Samråd (ROSA), JazzDanmark og Randers Festuge. Resten af aftenens musikalske program offentliggøres løbende, ligesom priserne, der skal uddeles, og de nominerede offentliggøres tættere på arrangementet.

Billetsalget til Danish Music Awards Blues 2019 på Turbinen i Randers startede fredag 1. marts.

Læs mere på Turbinens hjemmeside her, hvor der også er link til billetkøb.