Blueskartellets Ærespris til Troels Jensen.

Ærespris-14-1-FNEn af bluesmusikkens fædre i Danmark blev modtager af Blueskartellets Ærespris ved Bluesfestivalen i Horsens

Blueskartellet i Horsens uddelte lørdag sin årlige Ærespris. Det skete, som traditionen byder, i forbindelse med Bluesfestivalen på Horsens Ny Teater og Kulisselageret.

Prisen, der består af en skulptur udført af billedhugger Filip Møller og som er sponseret af Nykredit, gik i år til sanger, guitarist og pianist Troels Jensen fra Delta Blues Band.

Det var der mange gode grunde til, sagde formand for Blueskartellet Carsten Mellson:

– Troels Jensen er en af stamfædrene til den danske bluesscene. Han var en af grundlæggerne af Delta Blues Band for over 45 år siden, og har siden været en del af den danske bluesscene i utallige sammenhænge. På scenen, på landevejen eller i studiet. Han har været kapelmester på en Tom Waits-forestilling og selv medvirket som skuespiller ved andre lejligheder; han har spillet på store scener og i mindre klubber; han har turneret Danmark tyndt, har modtaget masser af priser og anerkendelse – og han har varmet op og spillet sammen med store navne som Bo Diddley, Memphis Slim, Eddie Kirkland, Clarence ”Gatemouth” Brown, Charlie Musselwhite og mange flere, sagde formanden og fortsatte:

– Kort sagt er Troels Jensen en af de hårdtarbejdende bluesmen, som er med til at holde bluesmusikken i live. Han har altid arbejdet utrætteligt for den musik, han holder af – og han er altid gået på scenen for at give publikum en stor oplevelse med hjem. Det har været et langt, musikalsk liv i bluesmusikkens tjeneste – og det er jo ikke slut endnu! Derfor er Troels Jensen en oplagt og meget fortjent modtager af Blueskartellets Ærespris 2014, sagde Carsten Mellson.

Det var syvende gang, prisen blev uddelt. De tidligere modtagere af Blueskartellets Ærespris er Jens Juul, Mike Andersen, Ronni Boysen, Ole Frimer, Uffe Steen samt Thorbjørn Risager. Prisen uddeles til en dansk blueskunstner, der har gjort en ekstraordinær indsats for det danske bluesmiljø.

Æresprisen var et af mange højdepunkter på årets festival, der over to dage trak mere end 1000 tilhørere til Horsens fra hele landet.

– Vi er utroligt glade efter en forrygende festival med en fantastisk stemning begge dage. Hele vejen igennem har vi haft et særdeles højt musikalsk niveau, og vi er nået ud i mange af bluesmusikkens mangfoldige kroge – og netop variationen vil fortsat være et af festivalens varemærker, også til næste år. Publikum må gerne opleve genkendelsens glæde, men vi vil også gerne overraske og udfordre dem lidt – og vi kan konstatere, at vi sælger billetter fra Flensborg til Hjørring og fra Esbjerg til Dragør, siger Carsten Mellson.