Forårsblues hos Crossroads i Vejle

Copenhagen Blues Brothers

Bluesforeningen Crossroads i Vejle er klar til forårssæsonen med et program, der byder på en række stærke danske bluesnavne og et enkelt besøg fra Sverige.

Første koncert på programmet er den 27. januar, hvor Copenhagen Blues Brothers indtager Bygningen.

Copenhagen Blues Brothers er et 9-mands orkester, som spiller Blues Brothers-musik i et sort anlagt show i den vaskeægte Chicago rhythm & blues-stil á la Jake og Elwood Blues, som den kendes og elskes fra kultfilmen The Blues Brothers (1980).

Bandet trykker den af i sorte jakkesæt, solbriller og slips, og showet er så gennemført, som det lader sig gøre. Fyrværkeri, solbriller til publikum og andre sjove påfund er noget af det, der vil ske, hvis man er i selskab med Copenhagen Blues Brothers for en aften.

Der er garanti for en aften med råswingende blues, rhythm & blues og soulmusik, når Copenhagen Blues Brothers lukker op for godteposen, der blandt andet indeholder hits som ”Everybody needs somebody”, ”Rawhide”, ”Gimme some lovin’”’ og ”Sweet home Chicago”.

Homemade blues

The Pocket Players rammer Bygningen i Vejle den 24. februar, og så er der dømt ”homemade blues,” der sprænger rammerne for, hvordan blues skal lyde, og hvad der synges om, og klassisk blues uden regler, men med fabelagtige musikere og bunker af energi.

The Pocket Players’ lyd er rå og upoleret. Bandet følger en stolt gammel bluestradition for at stjæle med arme og ben og røre det hele sammen i en gumbo. Det hele tilsættes et stænk syrerock, og resultatet er et unikt og anderledes blues-udtryk.

The Pocket Players
Foto: Frank Nielsen

Omdrejningspunkter og hjørnesten i The Pocket Players er den energiske sanger og guitarist Ole Bech i front og legendariske Palle Hjorth bag orglet. Ole Bech leverer med en sjælden set energi og indlevelse the blues hver gang. Meget råt, enorm ærligt og utrolig smukt.

Udover at være virtuos på sit instrument er Palle Hjorth også en visuel oplevelse med sin dynamiske og eksplosive spillestil. Palle er kendt for sit arbejde med Savage Rose, Krebs & Falch, Grarup Allstars og mange andre.

Det yderst kompetente fundament i The Pocket Players består af Søren Poulsen (Jonah Blacksmith, Peter Sommer) på trommer og Henrik Poulsen (Johnny Madsen, The DeSoto Caucus, Vega/Strauss) på bas.

The Pocket Players opstod, fordi de fire musikere, som kender hinanden gennem det danske bluesmiljø, alle ønsker at spille blues som det er bedst, nemlig traditionelt, men uden nogen regler, så leg og personlig musikalitet får en central rolle, både under indspilning og til koncerter.

Fremadstormende

Den 24. marts får Vejle besøg af Julia and the Basement Tapes, et ungt og fremadstormende svensk bluesband.

Siden 2013 har Julia and the Basement Tapes haft stor succes med deres unikke lyd og sultne attitude. I slutningen af 2015 udgav de deres anden ep The dues og det efterfølgende år den akustiske version af ep’en.

Julia and the Basement Tapes

I efteråret 2017 deltog bandet i den prestigefyldte Swedish Blues Challenge – og Julia and the Basement Tapes løb af med sejren. Bandet repræsenterer således Sverige ved European Blues Challenge 2018 i Hell, Norge.

Bandet er lige nu for alvor ved at bryde igennem i Europa. Julia and the Basement Tapes blev dannet i slutningen af 2012, da Julia Tinglöf og Johan Borgh, som tidligere havde skrevet musik sammen, ønskede at starte et band. Johannes Sidenqvist og Samuel Söderberg blev indkaldt, og i 2014 ankom Richard Hamilton med sit keyboard.

Bandet har spillet live rundt omkring i Skandinavien og delt scener med rutinerede navne som Sven Zetterberg, Clas Yngström og Mats Ronander.

Stjernebesat

Det stjernebesatte orkester Grarup Allstars træder op i Bygningen den 21. april. Med superekvilibristen Uffe Steen på guitar, orgel-fænomenet Palle Hjorth fra Krebs/Falch og Savage Rose, Niels Mathiasen fra Gnags’ soulfyldte sax, Johnny Madsens bassist Niels Nello Mogensens bundsolide groove, Esben Bachs virtuose trommespil og Margrete Grarups enestående vokal kan det kun blive en helt speciel og særlig lækker aften.

Grarup Allstars
Foto: Jakob Wandam

I efteråret 2013 samledes nogle af Aarhus’ og landets bedste musikere i, hvad der med rette måtte kaldes et allstar-band. Dette drømmehold blæste alle omkuld og viste en håndfuld musikere, der pressede og pirrede hinanden til et sammenspil helt i top.

Margrete Grarup trådte i januar 2016 hovedkulds ind i bandet som erstatning for Birgitte Laugesen, blot to uger før en forårstur på 15 koncerter. Den opgave løste hun på det utroligste, og alle overgav sig til denne fantastiske sangerinde. Forvent blues og soul i absolut topklasse!

Bandets cd That’s what love can do – live (læs anmeldelse her) var nomineret til Danish Music Award 2017 for bedste danske bluesudgivelse. Guitarist Uffe Steen fik Årets Blues Livepris ved DMA-uddelingen.

Det østjyske delta

Den 12. maj står randrusianske The Cornfeds på scenen i Bygningen. The Cornfeds er et semiakustisk blues- og rootsband fra ”det østjyske delta,” der nærer stor kærlighed til 30’ernes og 40’ernes amerikanske bluesmusik. Med inspiration i denne periode og i deres egen blege skandinaviske baggrund har de skrevet en bunke originale sange, som de blander med flere af de ældgamle bluesklassikere.

The Cornfeds
Foto: Frank Nielsen

Musikken fremføres på klassiske bluesinstrumenter som resonator-guitar, vaskebræt, blik-kopper, skeer, march-stortromme, mundharpe, halvakustisk guitar og bas.

Repertoiret består primært af egne numre, som er inspireret af den tidlige bluesæra og har sin helt egen originale lyd, og The Cornfeds’ inspiration kommer bl.a. fra kunstnere som Muddy Waters, Robert Johnson og Washboard Sam.

I 2016 udgav bandet deres debutalbum (læs anmeldelse her), der samme år blev nomineret til en Danish Music Award for ”Årets Bluesudgivelse.” Ligeledes i 2016 vandt The Cornfeds Danish Blues Challenge. Efter på fornemste vis at have repræsenteret Danmark i European Blues Challenge 2017 har The Cornfeds haft travlt på de skandinaviske bluesscener og festivaler.

Læs mere om koncerterne, herunder spilletidspunkter, billetkøb og praktiske oplysninger på Bluesforeningen Crossroads’ hjemmeside.