Fuld fart på billetsalget til Bluesfestivalen

En Fotocollage 2015parade af stærke danske og ikke mindst udenlandske bluesnavne står klar til Blueskartellets store bluesfest i begyndelsen af november

 

Bluesfestivalen i Horsens i begyndelsen af november ligner allerede en succes –billetsalget går godt og bestyrelsen i Blueskartellet får mange positive tilbagemeldinger på årets program.

-Også i år har vi forsøgt at komme langt omkring i bluesmusikkens mangfoldige univers, og vi har efterhånden vænnet publikum til, at de møder kunstnere med mange forskellige udtryk. Det gør de også i år, siger formand for Blueskartellet Carsten Mellson.

Blandt de velkendte navne er Lil’ Ed & the Blues Imperials – et Chicago-band, der meget præcist er beskrevet som ”en snerrende boogie-bluesmachine”, og et band, som to gange er kåret som Band of the Year i hjemlandet USA.
De går på scenen som hovednavn lørdag aften – den dag kan publikum også glæde sig til f.eks. Louisiana-veteranen Lil Jimmy Reed, ledsaget af Englands fineste bluespianist Bob Hall. Festivalens andendag byder også på Chicago-blues fra en af bluesbyens bedste nulevende guitarister Lurrie Bell – og i den mere stilfærdige afdeling lægger Kulisselageret scene til en solokoncert med danske Paul Banks.

Fredag kan publikum nyde en ægte bluesmama i skikkelse af Sharrie Williams; et ægte guitares for feinschmeckere, nemlig Junior Watson & Trickbag, samt årets vindere af European Blues Challenge Travellin’ Brothers fra Spanien.
Desuden spiller Sveriges stærkeste blueskort i øjeblikket, Lisa Lystam Family Band, på Kulisselageret – og samme sted kan publikum opleve nordjysk countryblues i form af kvintetten The Raggedy Ann’s.

Dertil skal lægges lokale helte som Bruuns Blues Band, Hungry Men’s Blues Band samt en spændende reunion med JJ & the Real Thing, anført af Jens Juel, som lukker og slukker festen natten til søndag. Og hele festivalen starter med jam i KUBEN på Søndergade med ”100 Guitars” – en uhøjtidelig legestue, der fortsætter på Kulisselageret som startskud på to dages bluesfest.

Endelig – som noget nyt i år – er der i løbet af begge dage afslappet bluesjam med glimt i øjet i foyeren på Horsens Ny Teater, hvor Peter Nande, Paul Banks, Olav Poulsen og Svante Sjöblom. Det giver publikum mulighed for at nyde god bluesmusik stort set uafbrudt.

-Klart de fleste af billetterne indtil nu er solgt som partoutbilletter. Det forstår jeg godt, for det kan være svært at vælge, og kun 550 kr. for begge dage er en utroligt stærk pris, når man husker på, at prisen inkluderer 13 koncerter samt festivaljam i foyeren, siger Carsten Mellson, der kalder årets program ”det nok stærkeste nogensinde”.

-Tidligere har vi måske haft større enkeltnavne, men set over en bred kam er det et utroligt stærkt felt, der stiller op. Det er med til at sætte en streg under Horsens’ status som ”The City of Blues”, siger formanden.

Billetter til Bluesfestivalen, der finder sted fredag d 6. og lørdag d 7. november, kan købes på Horsens Ny Teater samt på billetlugen.dk. Partoutbilletter koster 550 kr. – enkeltdagsbilletter koster 325 kr. til hhv. fredag og lørdag.

Yderligere oplysninger hos formand Carsten Mellson på 20 86 50 60.

 

Programmet for festivalen (med forbehold for ændringer):

Fredag d 6. november:

HNT, store scene:
18:00 Travellin’ Brothers (ES)
19:45 Junior Watson & Trickbag (US/S)
22:30 Sharrie Williams (US)

Kulisselageret:
17:00 100 Guitars-jam (fortsat fra KUBEN)
19:15 The Raggedy Ann’s
21:15 Lisa Lystam Family Band (S)
00:00 Bruuns Blues Band (DK)

HNT, foyer:
Festival-jam med Paul Banks, Olav Poulsen, Peter Nande, Svante Sjøblom

Lørdag d 7. november

HNT, store scene:
17:30 Hungry Men’s Blues Band (DK)
20:00 Lurrie Bell (US)
22:45 Lil’ Ed & the Blues Imperials (US)

Kulisselageret:
18:45 Paul Banks – solo (DK)
21:30 Little Jimmy Reed (US)
00:00 JJ & the Real Thing – Reunion (DK)

HNT, foyer:
Festival-jam med Paul Banks, Olav Poulsen, Peter Nande, Svante Sjøblom

Køb din billet her.