Turbo-blues rock med Eric Gales & Band i Vollsmose Kulturhus.

101126-198 Voodoo ChileAf Peter Widmer

Der bliver masser af pågående turbo-blues rock, når den afro-amerikanske guitarist, sanger og komponist Eric Gales giver sin eneste Danmarks-koncert i provinsen i år i Vollsmose Kulturhus. Det gør han med sit band mandag den 9. november 2015, kl. 20 – 22. Der er adgang for publikum fra kl. 19:30. Billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 50 kr.; 60 kr. i døren.

Eric Gales, der er født i musikbyen Memphis, er et fænomen blandt blues-guitarister. Allerede som fireårig lærte han at spille af to af sine brødre, der spillede guitar omvendt og venstrehåndet. Og den spillestil anvender Eric Gales stadig.

Som 11-årig musiker vandt Eric Gales sin første blues-konkurrence, og som 16-årig indspillede han sit første album – ”The Eric Gales Band”, der udkom i 1991 til både kritikeres og publikums store begejstring. Således stemte Guitar World Magazines læsere Eric Gales ind på en førsteplads som ”Bedste nye talent” samme år.

Siden debuten har Eric Gales fået udgivet 13 album i eget navn med forskellige musikere.

Seneste skud på indspilningsstammen er albummet ”Good for Sumthin’” som så dagens lys i 2014. Og det er netop med dette album i baglommen, at Eric Gales & Band rammer Vollsmose Kulturhus på deres ”Good for Sumthin’ European Tour 2015”.

Gennem årene har Eric Gales fået flere prominente fans så som B. B. King, Eric Clapton og Keith Richards, og fanskaren vokser og vokser.

At Eric Gales er glad for det klassiske powerrock trio format er tydeligt gennem hele karrieren, og at blues-guitaristen Eric Gales er stærkt påvirket af Jimi Hendrix er også klart.

Imidlertid har Eric Gales udviklet en helt unik hybrid blues-rock lyd, der også er påvirket af forskellige andre musikere så som Albert King og Eric Johnson. Og Eric Gales spænder vidt. Som han udtaler i The Dunlop Sessions på Youtube:

”Jeg synes ikke, at jeg er så dårlig til at spille blues, rock, klassisk musik, jazz, fusionsmusik, gospel, symfonisk musik, harmonisk og melodisk musik, ja, selv country & western-musik, og det lykkes mig at blande alle disse elementer til én stor musikalsk gryderet, en gumbo. Det er fusionen af alle disse elementer, der har skabt mig som musiker”.

Der er således lagt op til en gang forrygende, nervepirrende turbo-blues rock, når Eric Gales & Band trykker den af i Vollsmose Kulturhus. Den spændende schweiziske musiker Bettina Schelker (guitar & vokal) varmer op.

Eric Gales & Band er: Eric Gales (guitar, sang), Ladonna Gales (kor), Nicholas Hayes (trommer), Charles Freeman (kor) og Terrence Baize (bas).
Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond.