International bluesfestival i Aabybro.

crossroad-plakatEt sand indtog af nogle af USA´s og Danmarks bedste bluesmusikere og solister danner grundlag for en helt ny festival i Kultur- & Erhvervscenter Jammerbugt i Aabybro lørdag den 27. september. Programmet er nu afsløret og der er lige åbnet op for billetsalget.

“Det bliver en lille og intim festival, hvor publikum kommer helt tæt på de fantastiske musiker” – siger Karsten Højen, der er initiativtager til festivalen. “Fem bands og solister – to fra USA og tre fra Danmark – fordeler deres blå toner over to scener, hvorfra der spiller på skift. Og det bliver intimt – der bliver kun solgt 250 billetter…” – slutter Karsten Højen.

Festivalens navn CROSSROAD – Aabybro Blues & Boogie Festival stammer fra en gammel myte og sang forfattet af en af bluesmusikkens fædre – Robert Johnson – der døde som 27 årig i 1938. Robert Johnson, der var fra Mississippi i Sydstaterne, skrev og indspillede en lang række sange som sidenhen har udgjort en stor del af det man kan kalde bluesmusikkens standarts og er indspillet af en lang række yngre bluesmusiker – bl.a. Eric Clapton, Rolling Stones, Elmore James m.fl.
Myten om sangen Crossroad Blues refererer til at Robert Johnson i et “vejkryds” solgte sin sjæl til fanden og fik sit store musikalske talent i bytte. Ingen ved forøvrigt hvordan Robert Johnson døde.

Festivalens absolutte hovednavn er 54 årige LARRY McCRAY med sit BAND fra Arkansas, USA. Larry McCray er en af dem, som har ført den blå musik ind i det nye årtusinde med eminent guitarspil og en varm og soulpræget stemme. Der er stor respekt omkring hans person i den store bluesverden. I 2000 fik han »The Orville Gibson Award« som »Best Male Blues Guitarist«. Og det foran så kendte folk som Eric Clapton og Jeff Beck. Larry McCray har udgivet otte soloalbums.

Festivalens andet hovednavn kommer fra Austin, Texas i USA. Det er den ualmindeligt sympatisk, beskedne, ydmyge, hårdtarbejdende blues musiker, guitaristen og sangeren ALAN HAYNES. Med Stevie Ray Vaughans røde Fender Strat mellem hænderne, er blues-kongen Alan Haynes et af hovednavnene på CROSSROAD – Aabybro Blues & Boogie Festival. Stilen er Texas-blues a’la Stevie Ray Vaughan, og Haynes lader ikke mesteren meget efter i teknik og evnen til at få guitaren til at synge og vise hvad rigtig amerikansk texas-blues går ud på.

Alan Haynes præsenterer sig sammen med danske OLE FRIMER BLUESBAND. Ole Frimer er en af danmarks absolut bedste blues guitarister og sangere, med en fortid i legendariske Blue Junction og et tæt samarbejde med Peter Thorup. Ole Frimer Band har med stor succes lanceret en ny progressiv stil med rødder i blues og elementer fra rock, jazz og fusion. Dansksprogede tekster vinder mere og mere indpas i koncert repertoiret, men der gives stadig god plads til bluestraditionerne. Orkesteret er i dag en af de mest efterspurgte bands i Danmark. Ole Frimer har udgivet adskillige cd og lp plader.

Fra midtjylland får CROSSROAD besøg af THOMSEN–NELLO–HANSEN. Autentisk old-school Chicago blues af de store mestre! – og derfor også med dyb-blå amerikanske tekster! Bag navnet Thomsen-Nello-Hansen gemmer sig musikere kendt fra Johnny Madsen Band, Trouble Cats, Mojo Hands og mange flere. Så glæd dig til at opleve Henrik Hansens virtuose mundharpespil, Niels Nello Mogensens solide bas og ikke mindst Kent Thomsens fabelagtige guitarspil og helt forrygende fortolkninger af gamle blues klassikere.

BUSTED BLUES BAND er festivalens nordjyske islet. Det er seks rutinerede musikere, som spiller elektrisk blues og bluesrock med en alsidig instrumentering: Trommer, bas, guitar, mundharpe, altsax, orgel, congas og naturligvis – en blå vokal. De har masser af spilleglæde og et bredt repertoire af kendte og mindre kendte numre. De har fokus på den livlige blues og bluesrock, men spiller også nogle af bluesgenrens mest hjerteskærende ballader. I 2011 udgav de deres første CD, som er indspillet i Dreamland Studio i Nibe med Thomas Becker ved knapperne og Knud Møller som producer.

Billetsalget er nu startet på www.mediecenter.dk