Iværksættere lancerer nyt bookingredskab

logooTre nyuddannede iværksættere fra Aarhus Erhvervsakademi har i samarbejde med bookere og spillesteder i Aarhus skabt en innovativ bookingplatform, der gør det nemmere at arrangere koncerter. Formålet med platformen er at matchmake arrangører og musikere i vækstlaget på en let, hurtig og overskuelig måde.

Ideen om Gixter startede for et år siden, hvor teamets ene medlem, Asger Grau, der selv er musiker i bandet Crassus, var frustreret over de forhold, musikere oplever i dagens Danmark.

Det kan være uoverskueligt og svært at vide, hvilke spillesteder og arrangører der ønsker specifikke musikgenrer, og hvem der i det hele taget afholder live-musik. Hvorfor ikke gøre det lettere for musikere?

Med en skrabet udgave af platformen under armen besøgte teamet herefter spillesteder og musikere i Aarhus. Behovet for produktet var klart. Siden da har teamet været i fuld gang med at kontakte arrangører og musikere rundt om i landet for at skabe det bedst mulige redskab.

Det unikke ved platformen er, at bookingprocessen kan vendes om. Teamet mener, at det skal være muligt for arrangøren at tage initiativ og dermed oprette en koncert. Derefter kan musikere med deres egne unikke profiler ansøge om koncerterne.

På denne måde vises alle de forhold, som musikere ønsker at vide, fra starten, inden de ansøger. Desuden sparer arrangøren tid ved at gøre det på denne måde, da det kun er relevante musikere i forhold til deres krav, som kan ansøge koncerterne. Dette gør faciliteringen af koncerten langt bedre for begge parter. Senere kan arrangører selv udforske på Gixter.

I skrivende stund har platformen over 250 artister og bands. Passionen for at skabe bedre vilkår, ikke blot for musikere, men også for arrangører, er drivkraften bag projektet. Ambitionen er klar, teamet går målrettet efter, at Gixter skal blive det foretrukne redskab til arrangering af koncerter i Danmark.

Se Gixter og læs mere her.

Skærmbillede 2017-06-19 kl. 13.33.37