Jimmy Burns-turné aflyst

Jimmy Burns
Foto: Peter Widmer

Tekst: Peter Widmer

I de meget tidlige formiddagstimer i dag, torsdag den 20. august, tikkede en trist nyhed ind hos Bluesnews.dk. Det var Peter Buhl, formand for Bluesforeningen Crossroads i Vejle, der sendte en sms med en sørgelig meddelelse.

Den sørgelige meddelelse gik – og går – ud på, at den planlagte turné i Danmark og andre skandinaviske lande med den amerikanske blues- og soulmand Jimmy Burns og hans danske musikere ikke bliver til noget.

The Chicago Sessions Band med Jimmy Burns på vokal og guitar i front og albummet The Chicago sessions under bæltet skulle have været på en omfattende turné i Skandinavien i november måned i år.

I Danmark skulle de blandt andet have spillet i Vejle hos Bluesforeningen Crossroads, i Silkeborg hos B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association og på Underværket i Randers i regi af Bluesnight Randers (læs meget mere om Jimmy Burns, om albummet The Chicago sessions og Jimmy Burns’ danske producer Laust ”Krudtmejer” Nielsen her).

Det sure æble

I løbet af dagen i dag fik Bluesnews.dk kontakt til producer, bassist og guitarist Laust ”Krudtmejer” Nielsen, der har booket den relevante turné, og samme skriver i en e-mail til Bluesnews.dk:

Laust “Krudtmejer” Nielsen
Foto: Peter Widmer

– Ja, jeg har lige skrevet til alle arrangører i dag og aflyst, og melder også ud nu her på Facebook i løbet af dagen. Det er ikke forsvarligt at trække den længere i forhold til arrangørerne specielt, så jeg har måttet bide i det sure æble i går og i dag.

– Aflysningen af turneen skyldes, at situationen ikke har ændret sig tilstrækkeligt til, at det vil være ansvarligt at gennemføre turneen. Dels er der sundhedsrisikoen for Jimmy Burns ved at rejse, og dels er der det økonomiske samt planlægningsarbejdet fra arrangørernes side.

– Hvis man booker flybilletter og hoteller og så må aflyse, fordi Jimmy Burns ikke får lov at komme ind i landet, eller hvis der bliver lukket for spillesteder igen, f.eks. få dage før han tager afsted fra USA, så er det meget at risikere.

Stort besvær

– Desuden er det til stort besvær for spillesteder, der ikke kan bruge datoen på andet, der kunne komme publikummer og andre musikere til gode.

– Det lader heldigvis til, at der er stemning for at få Jimmy Burns til Skandinavien til november 2021 i stedet for i år, så det vil jeg begynde at arbejde på, og så håbe at situationen er bedre til den tid.

Sahra da Silva Blues Quartet m. Marc Bernstein
Foto: Jakob Wandam

– På positivsiden er flere af bluesforeningerne og spillestederne indstillet på at hyre andre danske bluesbands på nogle af datoerne, hvor Jimmy Burns & the Chicago Sessions Band skulle have spillet.

– Det skal de have stor ros for. Det er en stor hjælp i svær tid. Jeg har anbefalet alle arrangører lidt forskellige alternativer, Sahra da Silva Blues Quartet, dobbeltkoncert med Trainman Blues/Fried Okra eller The Cornbread Project, og der tegner sig et billede af, at alle tre kommer i spil, hvilket er meget glædeligt, slutter Laust ”Krudtmejer” Nielsen.